Declarație comună Trump-Iohannis, în contextul Huawei: Căutăm să evităm riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G

Declarație comună Trump-Iohannis, în contextul Huawei: Căutăm să evităm riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2019

România și SUA vor căuta să evite riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G, se arată într-o Declarație comună semnată astăzi, la Washington, în contextul întâlnirii de la Casa Albă dintre președintele american Donald Trump și președintele Klaus Iohannis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Căutăm să evităm riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G", se menționează în declarația comună, semnată și în contextul problemei gigantului chinez Huawei.

SUA vor prelungi cu 90 de zile o licență temporară acordată companiilor americane care vor să facă afaceri cu Huawei, a anunțat luni secretarul american pentru Comerț, Wilbur Ross, confirmând informațiile vehiculate anterior în presă.

Unele companii din SUA sunt “dependente” de contractele cu Huawei, astfel că o extensie de 90 de zile a fost considerată adecvată, a spus Ross, luni, într-un interviu pentru Fox Business, preluat de Bloomberg.

“Le mai acordăm puțin timp pentru a se dezobișnui (de dependența de Huawei)”, a precizat Ross.

Fondatorul Huawei vrea să transforme gigantul telecom într-o “armată de fier invincibilă” pentru a se lupta cu SUA. Plan masiv de reorganizare pregătit CITEȘTE ȘI Fondatorul Huawei vrea să transforme gigantul telecom într-o “armată de fier invincibilă” pentru a se lupta cu SUA. Plan masiv de reorganizare pregătit

“Licența temporară generală”, după cum este denumit documentul oficial care permite companiilor americane să facă afaceri cu Huawei, expiră astăzi, 19 august. Aceasta va fi prelungită până în jurul datei de 19 noiembrie, a adăugat Ross.

Huawei a fost inclusă, în prima parte a anului, pe o "listă neagră" a entităților considerate un pericol pentru securitatea națională a SUA, existând suspiciuni că gigantul chinez ar avea legături strânse cu guvernul de la Beijing, iar echipamentele sale de telecomunicații ar putea fi folosite în scopuri de spionaj.

Reprezentanții Huawei au respins în repetate rânduri acuzațiile privind slaba securitate a echipamentelor sale, spunând că acestea nu sunt mai puțin sigure comparativ cu echipamentele altor producători.

Potrivit secretarului american pentru Comerț, guvernul federal a decis să adauge pe lista neagră încă 46 de companii afiliate Huawei, majorând numărul total de afiliați la peste 100.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
sua
licenta temporara
prelungire
furnizori americani
wilbur ross