Facebook le-a cerut utilizatorilor săi parolele de la conturile de e-mail

Facebook le-a cerut utilizatorilor săi parolele de la conturile de e-mail
scris 4 apr 2019

După toate scandalurile în care a fost implicată în ultimii ani, Facebook dovedește că poate merge și mai departe, cerându-le utilizatorilor inclusiv parolele de la conturile personale de e-mail.

Cel puțin unei părți a utilizatorilor noi, care și-au creat cont pe Facebook în ultima perioadă, ca parte a procesului de înregistrare le-a fost cerută parola de la contul de e-mail folosit pentru logarea pe Facebook.

Cerința Facebook este una la limita absurdului și pare cu atât mai ridicolă cu cât vine după toate scandalurile din ultima vreme, care au arătat cât de puțină considerare are Facebook pentru intimitatea utilizatorilor săi.

Parola de la contul de e-mail folosit pentru logarea pe Facebook de utilizatorii noi este cerută, aparent, ca o modalitate de verificare suplimentară a utilizatorului în cadrul procesului de înregistrare pe rețeaua socială.

WhatsApp lansează un serviciu pentru verificarea acurateții informațiilor CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează un serviciu pentru verificarea acurateții informațiilor

Prin înmânarea parolei de la contul propriu de e-mail, utilizatorul invită practic Facebook să-i acceseze contul, mail-urile și toate informații conținute în cadrul acestuia - conversații, preferințe, listă de contacte etc.

Răspunzând pe această temă, Facebook a spus că nu stochează parolele respective, ci le folosește doar pentru verificare.

În mod normal, verificare existenței unui cont de e-mail se face prin trimiterea unui mesaj care conține un link pe care utilizatorul trebuie să-l acceseze pentru a confirma că este contul său.

Oficialii companiei spun că Facebook a realizat că aceasta nu este cea mai bună modalitate de verificare a adreselor de e-mail și va renunța la această practică.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
intimitate
parole
mail