Facebook Messenger lansează o nouă versiune pentru iOS

Facebook Messenger lansează o nouă versiune pentru iOS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mar 2020

Noua versiune de Facebook Messenger pentru iPhone și iPad a fost reconstruită de la zero, eliminându-se sute de mii de linii de cod care nu mai sunt necesare și reducându-se semnificativ dimensiunea aplicației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

În urmă cu aproape un an, la conferința F8, Facebook promitea o versiune "Lightspeed" de Facebook Messenger, care să devină mult mai rapidă și mai fluentă decât mult prea aglomerata variantă de până acum.

Promisiunea celor de la Facebook se concretizează acum, prin cea mai nouă versiune de Messenger pentru dispozitivele mobile Apple.

Samsung și LG Innoteck și-au închis fabricile din Coreea de Sud CITEȘTE ȘI Samsung și LG Innoteck și-au închis fabricile din Coreea de Sud

Pentru a obține o aplicație mai rapidă, Facebook a eliminat un mare număr de linii de cod care nu mai erau necesare. De la 1,7 milioane, Facebook Messenger numără acum doar 360.000 de linii de cod - o reducere cu 84%.

În consecință, dimensiunea aplicației s-a redus de peste 4 ori. De la 130MB, Facebook Messenger “a slăbit” la doar 30MB.

Facebook nu intră în detalii cu privire la facilitățile eliminate pentru a se ajunge aici, însă am aflat deja că au fost eliminate cel puțin trei elemente importante: secțiunea Discovery, jocurile și boții.

Poate și mai important este faptul că Facebook pune acum bazele platformei unificate de comunicare pe care plănuiește să o lanseze anul acesta și care va permite comunicarea între Messenger, Instagram Direct și WhatsApp.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger
chat