Facebook și Alphabet vor instala un cablu subacvatic de Internet ultrarapid între Los Angeles și Hong Kong

Facebook și Alphabet vor instala un cablu subacvatic de Internet ultrarapid între Los Angeles și Hong Kong
scris 13 oct 2016

Facebook și Alphabet, proprietarul Google, se vor asocia cu o companie chineză puțin cunoscută pentru instalarea unui cablu subacvatic de Internet ultrarapid între Los Angeles și Hong Kong, relatează MarketWatch.

Cablul cu o lungime de 12.800 de kilometri, Pacific Light Cable Network, va include o tehnologie nouă de fibră optică pentru susținerea rutei cu cea mai ridicată capacitate, potrivit TE Subcom, subsidiara americană a furnizorului elvețian TE Connectivity, angajat pentru construcție, scrie News.ro.

TE anticipează că sistemul va fi lansat în 2018.

Giganții tehnologici americani s-au asociat pentru finanțarea proiectului cu o nouă companie din Hong Kong, numită Pacific Light Data Communication.

Investitorii cer răspunsuri rapide de la Samsung și un nou model de telefon, după fiasco-ul cu Note 7 CITEȘTE ȘI Investitorii cer răspunsuri rapide de la Samsung și un nou model de telefon, după fiasco-ul cu Note 7

Google, Facebook și Microsoft au investit sute de milioane de dolari în cabluri subacvatice care asigură cea mai mare parte a traficului de Internet la nivel mondial.

Investițiile companiilor din sectorul tehnologiei au dat la o parte companiile de telefonie, care au dominat această piață de peste un secol.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
alphabet