Investitorii cer răspunsuri rapide de la Samsung și un nou model de telefon, după fiasco-ul cu Note 7

Investitorii cer răspunsuri rapide de la Samsung și un nou model de telefon, după fiasco-ul cu Note 7
scris 12 oct 2016

Samsung Electronics trebuie să găsească rapid cauza aprinderii sau exploziei smartphone-urilor Galaxy Note 7 și să lanseze un nou model pe piață, au cerut miercuri investitorii, în timp ce acțiunile companiei au coborât la minimul ultimei luni, transmite Reuters.

Cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial a anunțat marți că renunță la producția de telefoane Note 7, fiind posibil ca acest caz să fie cel mai costisitor fiasco de calitate din istoria IT, scrie News.ro.

La începutul lunii septembrie, Samsung a anunțat rechemarea a 2,5 milioane de dispozitive Note 7, după ce mai multe telefoane au luat foc.

Compania părea că are situația sub control, înlocuind telefoanele cu smartphone-urile cu unele cu baterii diferite, dar și acestea au început să aibă aceleași probleme.

Investitorii și analiștii sunt de acord că daunele asupra mărcii și profiturilor vor depinde de cât de repede va explica Samsung cauza aprinderii telefoanelor, unii anticipând deja că veniturile pierdute vor fi de 17 miliarde de dolari.

”Este bine că Samsung a luat o decizie fermă în privința Note 7, dar oamenii sunt îngrijorați pentru că nu știu care este problema”, a declarat said Kim Hyun-su, manager de fonduri la firma IBK Asset Management, care deține acțiuni ale companei sud-coreene.

Necazul unora, fericirea altora: Vânzările de iPhone pot crește cu 15 milioane în T3 din cauza problemelor la Galaxy Note 7 CITEȘTE ȘI Necazul unora, fericirea altora: Vânzările de iPhone pot crește cu 15 milioane în T3 din cauza problemelor la Galaxy Note 7

Este posibil ca Samsung că accelereze cât mai mult posibil lansarea ultimei versiuni a smartphone-urilor serie S, potrivit managerilor de fonduri.

De obicei, Samsung prezintă un nou telefon Galaxy S în primul trimestru, la Mobile World Congress, în cadrul concurenței cu Apple pentru poziția de lider al pieței smartphone.

Experții se întreabă care ar putea fi cauza aprinderii telefoanelor Note 7, dacă nu bateriile sunt de vină, iar reprezentanții Samsung nu au comentat.

Autoritățile din industria aviatică și operatori aerieni din întreaga lume cer pasagerilor să închidă telefoanele Note 7 și să nu le lase în bagaje, din cauza riscului de incendiu.

Acțiunile Samsung sunt în scădere cu 1,6%, după ce au atins un minim al ultimei luni, iar de la începutul săptămânii declinul a fost de 11%, fiind pe cale să înregistreze cea mai mare pierdere săptămânală după decembrie 2008. Samsung a pierdut marți pe bursă aproape 20 de miliarde de dolari.

Oprirea definitivă a vânzărilor de telefoane Note 7 ar putea costa Samsung 17 miliarde de dolari, potrivit analiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
note 7