Facebook transferă utilizatorii britanici de la divizia din Irlanda la cea din California, pentru a scăpa de legislația UE privind confidențialitatea datelor

Facebook transferă utilizatorii britanici de la divizia din Irlanda la cea din California, pentru a scăpa de legislația UE privind confidențialitatea datelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2020

Facebook îi va transfera pe toți utilizatorii din Marea Britanie de la divizia din Irlanda la cea din California, pentru a-i scoate de sub incidența legislației Uniunii Europene referitoare la confidențialitatea datelor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schimbarea va intra în vigoare anul viitor și urmează modelul unei măsuri similare anunțată în februarie de Google, scrie News.ro.

Apple etichetează aplicațiile din App Store în funcție de nivelul de intimitate oferit CITEȘTE ȘI Apple etichetează aplicațiile din App Store în funcție de nivelul de intimitate oferit

Facebook, Google și alte companii au sediile europene la Dublin, iar ieșirea Marii Britanii din UE va modifica relația juridică cu Irlanda, care rămâne în Uniune.

”Ca și alte companii, Facebook a trebuit să facă schimbări penttru a reacționa la Brexit și vom transfera responsabilitățile legale și obligațiile față de utuilizatorii din Regatul Unite de la Facebook Ireland to Facebook Inc.

Nu va avea loc vreo schimbare a controlului asupra confidențialității datelor dau a serviciilor oferite de Facebook persoanelor din Marea Britanie”, a anunțat divizia britanică a a Facebook.

Utilizatorii britanici ai Facebook vor rămâne sub incidența legislației britanice referitoare la confidențialitate, care respectă în prezent legislația GDPR din UE.

Facebook face schimbarea parțial pentru că regimul UE în domeniul confidențialității datelor este printre cele mai stricte din lume, potrivit unor persoane apropiate situației.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
california