Ferrari, victima unui atac cibernetic vizând date ale clienților, refuză să plătească o cerere de răscumpărare

Ferrari, victima unui atac cibernetic vizând date ale clienților, refuză să plătească o cerere de răscumpărare
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2023

Producătorul de mașini de lux Ferrari anunță că a fost ținta unui atac cibernetic care a vizat date confidențiale ale anumitor clienți în întreaga lume și a primit o cerere de răscumpărare, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ferrari a ”primitt recent o cerere de răscumpărare a anumitor coordonate ale clienților săi”, a anunțat într-un comunicat producătorul.

GSMnet.ro a depășit 30 de milioane de euro cifră de afaceri. Perspective de creștere cu peste 10% CITEȘTE ȘI GSMnet.ro a depășit 30 de milioane de euro cifră de afaceri. Perspective de creștere cu peste 10%

Hackerii ”au avut acces la anumite date referitoare la clienții noștri, precum nume, adrese de e-mail și numere de telefon, dar nu la date bancare”, precizează un purtător de cuvânt al Ferrari, citat de News.ro

”Din câte știm noi, pentru moment nu s-a divulgat nimic pe Internet. Urmărim situația foarte îndeaproape”, a anunțat el.

”Din principiu, Ferrari nu va accepta” să plătească o răscumpărare, ”pentru că plata unor astfel de cereri va finanța activități infracționale și le va permite actorilor amenințării să-și perpetueze atacurile”, subliniază constructorul.

Acest atac cibernetic ”nu are niciun impact asupra operațiunilor întreprinderii noastre”, dă asigurări Ferrari.

Imediat după primirea cererii de răscumpărare, ”am lansat o anchetă, în cooperare cu o societate de securitate cibernetică internațională de prim-plan” și ”am informat autoritățile competente”, anunță constructorul.

CEO-ul Benedetto Vigna le-a trimis clienților prestigioase mărci o scisoare în care-i informează despre incident.

Producătorul a livrat 13.221 de bolizi în întreaga lume anul trecut, în creștere cu 18,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
atac cibernetic v