Fintech-ul Fagura, din Republica Moldova, obține 340.000 de euro investiție prin Seedrs pentru extinderea în România

Fintech-ul Fagura, din Republica Moldova, obține 340.000 de euro investiție prin Seedrs pentru extinderea în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2021

Fintech-ul Fagura, din Republica Moldova, a atras 340.000 de euro investiție pe platforma de equity crowdfunding londoneză Seedrs. Banii vor fi folosiți pentru extinderea în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Startup-ul Fagura.com, un proiect fintech din Estonia, lansat și testat în Republica Moldova la începutul anului 2019, anunță că a îndeplinit cu succes obiectivul de a atrage investiții de 340.000 de euro pe platforma londoneză Seedrs, arată start-up.ro.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Scopul inițial de investiție era de 200.000 de euro, dar acesta a fost suprascris de 274 de investitori care au crezut în proiectul ce oferă împrumuturi în sistem Peer to Peer. Adică utilizatorii pot să pună bani și aceștia sunt împrumutați mai departe altora.

În momentul de față Fagura a ajuns la 22.900 de conturi și 7.000 de aplicații pentru împrumuturi. Fintech-ul moldovenesc a finanțat 640 de împrumuturi de 500.000 de euro în total. Compania originară din Republica Moldova este incorporată în Estonia pentru a putea să obțină licență în România.

Fagura a oferit investitorilor equity în proporție de cca 14.5% la o evaluare pre-money de 2 milioane euro. Fondurile atrase în această rundă de investiții vor fi utilizate pentru creșterea în R. Moldova și extinderea pe piața din România la sfârșitul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
fagura
seedrs