Firefox pentru Android adaugă suport pentru sute de extensii

Firefox pentru Android adaugă suport pentru sute de extensii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 dec 2023

Versiunea pentru smartphone-urile cu Android a browser-ului Firefox poate fi acum personalizată cu ajutorul unui mare număr de extensii, după ce Mozilla a extins semnificativ suportul pentru acestea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În 2020, când a lansat noul Firefox bazat pe GeckoView, Mozilla a reușit să creeze un browser mult mai robust și mai rapid, dar a limitat, totodată, drastic numărul extensiilor suportate.

La trei ani distanță, producătorul de software open-source anunță extinderea suportului pentru extensiile de Firefox pentru Android - peste 450 de extensii pot fi instalate acum.

FOTO Val de tentative de fraudă propagat prin WhatsApp CITEȘTE ȘI FOTO Val de tentative de fraudă propagat prin WhatsApp

Deși nu sunt vizate chiar toate extensiile care sunt disponibile pentru versiunea de desktop a browser-ului, cele câteva sute de extensii cresc serios opțiunile de personalizare ale utilizatorilor.

Printre acestea se numără extensii care pot proteja datele personale, care pot modifica interfața și care pot aduce punctual facilități suplimentare.

Mozilla, care spune că aproape jumătate dintre utilizatorii versiunii de desktop a browser-ului său folosesc extensii, speră ca acestea să contribuie la creșterea în popularitate a versiunii mobile de Firefox.

Pe smartphone-uri, unde piața este dominată de browser-ele implicite de Android și iOS, Chrome respectiv Safari, Firefox, deși oferă o alternativă reală la produsele marilor giganți, are o cotă de doar 0,5% din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
mozilla
firefox
android
extensii