ChatGPT a fost atacat de hackerii arabi

ChatGPT a fost atacat de hackerii arabi
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 dec 2023

Un grup de hackeri arabi, care acuză producătorul OpenAI de „dezumanizarea palestinienilor”, și-a asumat responsabilitatea pentru un atac care a doborât ChatGPT în urmă cu câteva zile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe 13 decembrie, ChatGPT a întâmpinat mari probleme de funcționare. Timp de peste 90 de minute, chatbot-ul fie nu a funcționat deloc, fie a făcut-o sporadic.

Ulterior, producătorul OpenAI a anunțat că a rezolvat o „problemă majoră”, care a afectat în mod special abonații de business, dar nu a menționat motivul exact.

AI-ul dezvoltat de Microsoft inventează informații despre alegeri și politicieni CITEȘTE ȘI AI-ul dezvoltat de Microsoft inventează informații despre alegeri și politicieni

Acum, un grup de hackeri, numit Anonymous Sudan, și-a asumat responsabilitatea, spunând că a atacat serverele companiei și o va face în continuare.

Hackerii amenință că nu se vor opri până când ChatGPT nu va înceta să „dezumanizeze palestinienii” și până când „suporterul terorismului” Tal Broda nu va fi concediat.

Tal Broda este șeful divizie de cercetare de la OpenAI.

Același grup susține că s-a aflat la originea unui atac similar asupra chatbot-ului, din 8 noiembrie. Atunci ChatGPT a fost supus unui atac DDoS, confruntându-se cu un volum mare de trafic sintetic.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
chatbot
hackeri