Fortech are aproape de finalizare 5 noi investiții în startup-uri sau parteneriate joint-venture și crește bugetul

Fortech are aproape de finalizare 5 noi investiții în startup-uri sau parteneriate joint-venture și crește bugetul
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 10 dec 2021

Compania românească Fortech, specializată în servicii de outsourcing pentru dezvoltare de software, a aprobat în acest an 9 proiecte de investiții, în startup-uri sau proiecte joint-venture, cu un total de 1,2-1,5 milioane euro, dintre care 5 sunt aproape de finalizare. Strategia pentru următorii 5 ani vizează o creștere a bugetului de investiții cu minimum 25% pe an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fortech a anunțat în vara acestui an înființarea diviziei de investiții, Fortech Investments, având ca programe principale un fond de investiții dedicat startup-urilor și proiectele de tip joint venture, pentru firmele stabilite deja pe piață.

“A fost un an de început foarte bun – dacă ținta inițială era de 4 investiții, vom finaliza anul cu 9. Suntem poziționați ca mai mult decât un furnizor de bani, lucru care ne-a avantajat și ne-a propulsat în discuțiile cu noile startup-uri. Anul acesta ne-am concentrat pe investiții de capital, iar de anul viitor vom acccelera și zona de parteneriere, furnizând printre altele competențe de dezvoltare și de marketing”, a declarat pentru Profit.ro Valentin Filip, Managing Director Product Investments al Fortech Investments.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Cele 5 investiții aproape de finalizare, dintre care 2 urmează să fie anunțate până la finele anului, au valori cuprinse între 150.000 de euro și 325.000 de euro și sunt din domenii precum educație, producție sau energie.

Printre investițiile anunțate deja în 2021 se numără startup-ul de telemedicină Telios și platforma de administrare a licențelor Licenseware, ambele din România, dar și RacketPal, o companie fondată de doi români în Marea Britanie.

“Nu ne limităm la zona României. Ne uităm către Europa, în ansamblul ei, și la zonele emergente, care arată așa cum era România în urmă cu 10 ani – lucrurile se pun mai greu pe picioare, dar piața este verde și se poate veni cu inovație destul de ușor”, spune Filip.

Pactul pentru Inovație în Sănătate. ARPIM lansează un document care, în primă fază, ajunge în Parlament și Guvern. \ CITEȘTE ȘI Pactul pentru Inovație în Sănătate. ARPIM lansează un document care, în primă fază, ajunge în Parlament și Guvern. "Este cel mai bun moment să punem Sănătatea pe primul plan și să ne unim cu toții!"

Compania Fortech a fost înființată în urmă cu 18 ani și are acum peste 1.000 de angajați, fiind unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiunea Transilvaniei, cu birouri regionale în Iași, Oradea și Brașov.

Afacerile Fortech vor depăși în acest an 40 de milioane de euro, ținta de creștere pentru 2022 fiind de 25%.

viewscnt
Afla mai multe despre
fortech investiții