Compania românească de software Fortech își face braț de investiții pentru plasamente în start-up-uri. 15 investiții de capital planificate în următorii 2-3 ani

Compania românească de software Fortech își face braț de investiții pentru plasamente în start-up-uri. 15 investiții de capital planificate în următorii 2-3 ani

Valentin Filip Managing Director Product Investments, Fortech

scris 18 aug 2021

Compania românească Fortech, care de aproape 20 de ani oferă servicii de outsourcing pentru dezvoltare de software, a lansat o nouă ramură pentri investiții în start-up-uri. Fortech Investments va finanța antreprenorii pentru a se dezvolta în patru direcții diferite: Venture Capital, Joint Venture, Mergers & Acquisitions și Dezvoltare de produs și business.

În ultimii cinci ani, Fortech a investit în 13 start-up-uri tech peste 4 milioane de euro, majoritatea din SUA. În ultimul an însă, s-a concentrat pe piața românească, cea mai recentă investiție majoră fiind în start-up-ul de telemedicină Telios, cu o sumă de 400.000 de euro.

Pentru următorii 2-3 ani, Fortech Investments plănuiește să investească capital în peste 15 start-up-uri tech și să încheie cel puțin 3-4 parteneriate de tip Joint Venture, în special în domenii precum Sănătate, Finanțe, Educație, Transporturi sau Producție.

În ultimii ani, ecosistemul de start-up-uri din România a crescut puternic, indicând că talentul și cunoștințele există  în special în afara marilor companii, arată reprezentanții Fortech Investments. Noul braț de investiți nu va oferi doar capital, cum fac majoritatea fondurilor de investiții, ci și opțiunea de dezvoltare de produs și business pentru ideile cu potențial sau cea de a deveni parteneri cu specialiști din diferite domenii care vor să înceapă un business.

Datele personale a 7,8 milioane de abonați pentru servicii de telecomunicații din SUA au fost furate de hackeri CITEȘTE ȘI Datele personale a 7,8 milioane de abonați pentru servicii de telecomunicații din SUA au fost furate de hackeri

„Start-up-urile și antreprenorii au acum nevoi mult mai diverse. De aceea, activăm în patru direcții diferite, în funcție de gradul de implicare și de maturitatea companiilor și a antreprenorilor. Vrem să creăm produse la nivel intern, dar, totodată, și să îi ajutăm pe alții să-și transforme viziunea în realitate, sub forma unor parteneriate de tip Joint Venture. Aici noi completăm lista de nevoi și capabilități cu smart-money, specialiști  sau consultanță în diverse arii”, declară Valentin Filip Managing Director Product Investments.

Astfel, antreprenorii la început de drum, care au înființat un start-up tech care a dat deja dovadă de tracțiune inițială, pot accesa una dintre cele două runde de finanțare pe care Fortech Investments le oferă ꟷ Pre-Seed sau Seed. Există și posibilitatea de a face exit, intrând în familia Fortech, unde antreprenorii vor primi resursele și spațiul necesar pentru a-și duce start-up-ul acolo unde își doresc.

„Pentru start-up-uri avem la dispoziție două runde de finanțare ꟷ Pre-Seed sau Seed ꟷ sau le oferim opțiunea de exit și îi primim în cadrul Fortech Group, unde vor putea să se concentreze, așa cum trebuie, pe nevoile business-ului lor, fără a avea grija resurselor, a oamenilor sau a timpului limitat”, continuă Valentin Filip.

Și antreprenorii care cunosc deja bine industria în care lucrează și nevoile pieței pot să apela la un parteneriat de tip Joint-Venture, contribuind cu  timpul, cunoștințele și rețeaua lor profesională, în timp ce compania de investiții completează lista de capabilități cu capital, dezvoltare de software, recrutare sau marketing și vânzări, în funcție de nevoi. 
 

viewscnt
Afla mai multe despre
fortech investments
software
outsourcing
start-up