Orange și Vodafone au discutat o fuziune

Orange și Vodafone au discutat o fuziune
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2021

Orange, cel mai mare operator de telecomunicații din Franța, și compania britanică Vodafone din Marea Britanie au discutat despre o fuziune pe bază de egalitate, de la jumătatea anului 2020 și începutul lui 2021, dar apoi au abandonat proiectul din cauza opoziției franceze, a informat BFM TV, citând surse, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Statul francez, care deține o participație de 23% din Orange, se teme să piardă controlul și să vadă sediul central al noii companii mutandu-se la Londra, a relatat BFM, adăugând că cele două firme ar putea discuta în continuare despre o alianță la scară mai mică, scrie News.ro.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Orange și Vodafone au refuzat să comenteze informația. Ministerul francez de Finanțe nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

O fuziune dintre Orange și Vodafone ar fi creat cel mai mare operator de telecomunicații din Europa, cu venituri de 85 de miliarde de euro (96 de miliarde de dolari), potrivit BFM.

Martin Vial, șeful agenției de acționariat a statului francez, APE, a afirmat în acest an că Franța ar putea aduce modificări pachetului său de acțiuni la compania de telecomunicații Orange, pe termen mediu.

Ambele companii au operațiuni extinse în Europa, în Africa, operațiuni concurente în Spania, România, Egipt și Republica Democrată Congo.

Analiștii de la Jefferies au remarcat că, în legătură cu obiecțiile citate ale statului francez, plecarea lui Stephane Richard de la Orange a fost acum confirmată, iar Olanda a fost sugerată ca  soluție de compromis pentru sediul central.

\ CITEȘTE ȘI "Taxă de solidaritate" de 1% pentru firmele cu afaceri de peste 100 milioane euro. Partidele încă se ceartă

”Totuși, credem că turnurile (infrastructura mobilă) și companiile de servicii din Spania ar fi scenarii mai puțin încărcate din punct de vedere politic”, au spus aceștia.

Directorul financiar al Orange, Ramon Fernandez, a declarat luna trecută, la conferința Morgan Stanley TMT, că Franța va vedea, ”inevitabil”, cum numărul operatorilor de telecomunicații va scădea de la patru la trei, adăugând că recentele acorduri private convenite de doi dintre ei, Iliad și Altice, ar putea îmbunătăți condițiile pentru o fuziune.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
vodafone
fuziune