FOTO Asus lansează noua serie de smartphone-uri ZenFone 5

FOTO Asus lansează noua serie de smartphone-uri ZenFone 5
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 feb 2018

Asus a anunțat noua serie ZenFone 5, compusă din trei modele: ZenFone 5, ZenFone 5Z și ZenFone 5 Lite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ZenFone 5Z și ZenFone 5 au în comun construcția și majoritatea dotărilor tehnice, cu excepția chipset-ului, a memoriei RAM și a spațiului de stocare.

Cele două smartphone-uri cu ramă metalică și sticlă 2.5D pe ambele părți reprezintă pentru Asus trecerea la designul cu rame înguste. Reprezentații companiei susțin că ecranul 6,2 inch reprezintă 90% din partea frontală.

UPC România a numit un nou Director al diviziei Business CITEȘTE ȘI UPC România a numit un nou Director al diviziei Business

Tot la capitolul design, trebuie remarcat cozorocul împrumutat de la iPhone X, chiar dacă în cazul Asus acesta este o idee mai îngust.

ZenFone 5Z și ZenFone 5 au ecrane Super IPS de 6,2 inch cu rezoluție de 2,246 x 1,080 pixeli. ZenFone 5 dispune de un  chipset Snapdragon 636, 4 / 6 GB memorie RAM, 64 GB spațiu de stocare și o baterie de 3.300 mAh.

Camera foto de 12 MP are la bază senzorul Sony IMX363 și oferă stabilizare optică și o apertură de f/1.8.

FOTO Asus lansează noua serie de smartphone-uri ZenFone 5

ZenFone 5Z are la bază chipsetul Snapdragon 845 și va fi disponibil în trei versiuni: cu 6 GB RAM și 64 GB stocare, 8 GB RAM și 128 GB stocare, respectiv 8 GB RAM și 256 GB stocare.

Inteligența artificială nu putea lipsi din palmaresul producătorului taiwanez, astfel că cele două smartphone-uri sunt dotate cu:

  • AI Boost pentru optimizarea performanțelor în jocuri;
  • AI Photography pentru selectarea scenei potrivite și îmbunătățirea portretelor;
  • AI Display pentru reglarea automată a ecranului și ținerea pornită câtă vreme utilizatorul se uită la el;
  • AI Ringtone pentru reglarea automată a volumului tonurilor de apel în funcție de zgomotul ambiental.
Un sfert dintre abonații britanici ai Netflix se uită la seriale la serviciu CITEȘTE ȘI Un sfert dintre abonații britanici ai Netflix se uită la seriale la serviciu

Asus nu a anunțat prețurile pentru ZenFone 5, dar a spus că în cazul lui 5Z, care va fi mai scump, acestea vor începe de la 479 de euro.

Cu un ecran de 6 inch, mezinul seriei, ZenFone 5 Lite, se laudă cu primul sistem foto din lume format din patru camere foto. Pe principiul unde încap două camere mai intră încă două, Asus a înghesuit două camere cu unghi de vizibilitate de 120 de grade și două camere cu rezoluție mare, cel puțin una dintre acestea având 16 MP.

În acest caz nu se mai poate vorbi de rame înguste, ecranul cu rezoluție de 2.160 x 1.080 pixeli ocupând doar 80% din partea frontală a telefonului.

Apple va lansa în acest an trei smartphone-uri noi, între care cel mai mare iPhone din istorie CITEȘTE ȘI Apple va lansa în acest an trei smartphone-uri noi, între care cel mai mare iPhone din istorie

ZenFone 5 Lite va fi disponibil atât cu Snapdragon 630, cât și într-o versiune dotată cu Snapdragon 430. Combinațiile memorie RAM – spațiu de stocare vor fi 3 GB și 32 GB respectiv 4 GB și 64 GB.

Smartphone-ul care folosește o baterie de 3.300 mAh are în dotare inclusiv un senzor pentru amprente și un sistem de recunoaștere facială.

FOTO Asus lansează noua serie de smartphone-uri ZenFone 5

 

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
zenfone
asus