FOTO Facebook a blocat o imagine care reprezintă un tablou cu două nuduri feminine, pictat de un renumit artist australian

FOTO Facebook a blocat o imagine care reprezintă un tablou cu două nuduri feminine, pictat de un renumit artist australian
scris 2 mar 2017

Facebook a refuzat unei case de licitații din Australia dreptul de a face reclamă pe această rețea de socializare unei picturi realizate de un cunoscut artist australian care conține două nuduri feminine, informează BBC.

Pictura în ulei ”Women Lovers”, realizată de Charles Blackman, prezintă două femei goale stând pe un pat una lângă cealaltă, alături de o pisică, scrie News.ro.

Casa de licitații Mossgreen a încercat să promoveze tabloul pe Facebook, însă rețeaua de socializare a respins fotografia, considerând că aceasta ”promovează produse sau servicii pentru adulți”.

Paul Summer, directorul executiv al casei Mossgreen, consideră că această decizie este ”ridicolă”.

”Aceasta este o imagine foarte frumoasă, care nu este sexuală într-o manieră fățișă, în nicio formă. E ca și cum ne-am întoarce în anii 1950. E ridicol să cenzurezi astfel de lucruri”, a spus el.

Facebook spune că decizia sa este finală, chiar dacă Mossgreen a republicat de atunci imagini ale acelui tablou.

”Astfel de reclame generează sentimente negative în rândul utilizatorilor, iar noi avem o toleranță zero față de o astfel de formă de publicitate”, au transmis reprezentanții rețelei de socializare.

Luna trecută, un profesor francez a dat în judecată Facebook, deoarece contul său a fost suspendat după ce a publicat fotografia unui tablou ce reprezenta o femeie goală și a fost pictat de Gustave Courbet, un artist din secolul al XIX-lea.

FOTO Mesajele de la proteste care i-au plăcut premierului Grindeanu: \ CITEȘTE ȘI FOTO Mesajele de la proteste care i-au plăcut premierului Grindeanu: "No more Victoria's Secrets!" și "Sorine, clipește de două ori dacă vrei să te salvăm!"

Paul Summer consideră că tabloul ”Women Lovers” ar putea să se vândă cu peste 45.000 de dolari australieni (34.000 de dolari) la o licitație ce va avea loc săptămâna viitoare.

Creatorul tabloului, Charles Blackman, în vârstă de 88 de ani, este considerat ”ultimul supraviețuitor” al uneia dintre cele mai bune ere din arta Australiei. Printre contemporanii lui s-au aflat pictorii moderniști Arthur Boyd, Sidney Nolan și Albert Tucker.

În 2016, un tablou pictat de Charles Blackman, intitulat ”The Game of Chess”, a fost vândut de casa de licitații Sotheby's Australia cu 1,78 milioane de dolari australieni (1,36 milioane de dolari).

FOTO Facebook a blocat o imagine care reprezintă un tablou cu două nuduri feminine, pictat de un renumit artist australian

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
women lovers