FOTO Facebook acordă mai mult control părinților asupra copiilor care folosesc Messenger

FOTO Facebook acordă mai mult control părinților asupra copiilor care folosesc Messenger
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 feb 2020

Compania americană Facebook lansează Parent Dashboard, un instrument prin intermediul căruia părinții pot avea un control mai bun asupra modului în care copiii comunică folosind Messenger Kids.

Urmărește-ne și pe Google News

La mai bine de doi ani de când a lansat Messenger Kids, o versiune a aplicației sale de chat dedicată în mod special copiilor, Facebook anunță acum un set întreg de opțiuni pe care părinții le pot folosi pentru a-i verifica și ghida pe cei mici.

Noile opțiuni se regăsesc în cadrul a ceea ce Facebook numește Messenger Kids Parent Dashboard, un set întreg de facilități pe care părinții le pot accesa și folosi din cadrul aplicației principale de Facebook.

Parent Dashboard este împărțită în trei secțiuni principale: Activity, Contacts și Controls.

Adio BlackBerry - nu vor mai fi produse astfel de smartphone-uri CITEȘTE ȘI Adio BlackBerry - nu vor mai fi produse astfel de smartphone-uri

Așa cum sugerează și denumirea, în prima secțiune, părintele poate verifica activitatea celor mici: cu cine și ce au discutat, ce contacte au fost raportate sau blocate din diverse motive și chiar ce imagini au primit și trimis aceștia.

De la Contacts, părinții pot gestiona lista de prieteni cu care cei mici au voie să discute. Pot fi adăugate contacte pentru care este permisă comunicarea și pot fi blocate alte contacte.

Limitarea timpului petrecut de cei mici în cadrul aplicației poate fi făcută de la Controls.

Facebook spune că, pe lângă aceste opțiuni, va încerca pe viitor să ofere părinților o cale prin care aceștia să poată acorda treptat mai mult control celor mici, pe măsură ce aceștia cresc și devin mai responsabili.

Compania americană ține să amintească faptul că datele celor mici nu sunt sunt folosite în scopuri publicitare și nici nu sunt afișate reclame în aplicația Messenger kids.

FOTO Facebook acordă mai mult control părinților asupra copiilor care folosesc Messenger

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger
copii
parinti