Divizia de hardware a Google produce anual “mai multe miliarde de dolari”

Divizia de hardware a Google produce anual “mai multe miliarde de dolari”
scris 4 feb 2020

Google a oferit un indiciu insuficient privind profitabilitatea diviziei sale de hardware, venind doar cu o estimare a veniturilor pe care aceasta le aduce.

Cu prilejul anunțării rezultatelor financiare pe 2019 și pe ultimul trimestru al anului trecut, Google a menționat pentru prima oară și divizia de hardware, trecută de regulă cu vederea de oficialii gigantului american.

Divizia de hardware a Google este “o afacere de mai multe miliarde de dolari pe an” este tot ce a putut spune Sundar Pichai, care acum este atât șeful Google, cât și al Alphabet.

VIDEO Galaxy Z Flip, filmat în premieră CITEȘTE ȘI VIDEO Galaxy Z Flip, filmat în premieră

“Mai multe miliarde de dolari” poate însemna 2 miliarde de dolari, dar poate înseamna și 5 miliarde de dolari. Puțin probabil să reprezinte mai mult. Dacă era cazul, Google ar fi dat cifre concrete.

Înființată cu mai mulți ani în urmă, divizia de hardware a Google este cea care produce, printre altele, smartphone-urile Pixel, cele care nu sunt nici acum disponibile în România și se află de departe de succesul comercial dorit de Google.

Aceeași divizie a renunțat de anul trecut să mai producă tablete, arătând încă o dată dezinteresul Google pentru această nișă, dezinteres care este clar vizibil și la nivelul Android-ului.

Cu aceeași ocazie, Google a mai anunțat că a plătit până acum 80 miliarde de dolari dezvoltatorilor de aplicații. Apple ajunsese la 120 miliarde de dolari plătiți dezvoltatorilor încă din 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
pixel
hardware