FOTO Facebook promite un Messenger mult mai rapid și o versiune pentru desktop

FOTO Facebook promite un Messenger mult mai rapid și o versiune pentru desktop
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mai 2019

Facebook Messenger va primi anul acesta o serie întreagă de facilități noi, cea mai importantă dintre acestea având de a face cu viteza crescută de funcționare a aplicației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul conferinței F8, unde a fost anunțatăoa reorganizare și un design nou pentru aplicația Facebook de smartphone, compania americană a anunțat și planurile pentru acest an privind serviciul Messenger.

Messenger va fi refăcută pe baza unui nou cod care va contribui la reducerea semnificativă a dimensiunii aplicației, ceea ce la rândul ei va duce la funcționarea mult mai rapidă a aplicației care “a luat în greutate” în ultimi ani, pe parcurs ce au fost adăugate diverse funcții.

Facebook numește intern acest proiect “LightSpeed”. Noua aplicație ar urma să aibă mai puțin de 30 MB și să pornească în mai puțin de 2 secunde. Aplicația actuală este de 3 ori mai mare.

FOTO Aplicația mobilă de Facebook este reorganizată CITEȘTE ȘI FOTO Aplicația mobilă de Facebook este reorganizată

Cu aceeași ocazie, Facebook a anunțat că integrarea dintre cele trei servicii de comunicare ale companiei, Messenger, WhatsApp și Instagram Direct va include criptarea la ambele capete ale discuțiilor.

Messenger va include în noua versiune un tab intitulat “Close Friends”. Acesta va înlocui tab-ul “People” și va afișa doar persoanele apropiate, cu care vor putea fi partajate Stories și alte tipuri de conținut, inclusiv să urmărească împreună diverse clipuri video și transmisiuni directe.

Conform Facebook, 410 milioane de utilizatori folosesc funcția de comunicare video din Messenger în fiecare lună.

Facebook va lansa într-un final și o versiune de desktop a aplicației Messenger. Aceasta va aduce toate funcțiile aplicației mobile, inclusiv apelurile video, pe PC-urile cu Windows și Mac.

Facebook nu a anunțat când va lansa aceste facilități noi, însă se poate presupune că este o chestiune de luni. Compania a promis că integrarea dintre cele trei servicii de comunicare se va realiza până la finele acestui an.

FOTO Facebook promite un Messenger mult mai rapid și o versiune pentru desktop

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger
chat
criptare