IDC: Livrările de smartphone-uri scad. Huawei depășește din nou Apple

IDC: Livrările de smartphone-uri scad. Huawei depășește din nou Apple
scris 1 mai 2019

Piața smartphone-urilor continuă să scadă în primul trimestru al anului, perioadă în care Huawei depășește din nou Apple.

La nivel global, conform analizei realizate de IDC, în Q1 2019 au fost livrate 310,8 milioane de smartphone-uri, cu 6,6% mai puține comparativ cu cele 332,7 milioane livrate în primul trimestru al anului trecut.

Vivo și Huawei, care a depășit din nou Apple, sunt singurii producători din top 5 care au livrat mai multe smartphone-uri decât în urmă cu un an.

Cu 71,9 milioane de unități, Samsung rămâne lider, însă cu o scădere de 8,1% față de anul anterior. Coreenii mai au o cotă de piață de 23,1%, cu 0,4% mai mică decât în urmă cu un an.

Samsung - pierderi mari ale profitului și veniturilor CITEȘTE ȘI Samsung - pierderi mari ale profitului și veniturilor

Huawei revine pe locul 2 cu 59,1 milioane de smartphone-uri livrate și o cotă de piață de 19%. Compania chineză are o creștere de la an la an de 50,3%.

Apple a livrat în Q1, conform acestei analize, 36,4 milioane de smartphone-uri, înregistrând o scădere anuală de 30,2%. Cota de piață a companiei americane s-a redus de la 15,7% în Q1 2018 la 11,7% în Q1 2019.

Restul clasamentului este ocupat de alți trei producători chinezi. Xiaomi are locul 4, iar Vivo și Oppo apar la egalitate pe locul 5. Dintre aceștia, doar Vivo este pe plus față de anul anterior, semn că și producătorii chinezi sunt afectați de concurența acerbă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
huawei
smartphone-uri
idc