FOTO Facebook testează modul dark pe site-ul pentru desktop

FOTO Facebook testează modul dark pe site-ul pentru desktop
scris 21 oct 2019

Pentru o parte a utilizatorilor, site-ul Facebook este accesibil pe desktop într-un nou design, cu text alb pe fundal închis.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

În luna mai, când a avut loc conferința F8 organizată anual de Facebook, oficialii companiei au promis că aplicațiile sale vor primi în lunile următoare așa-numitul dark mode - modul cu text alb pe fundal gri închis.

La mai bine de cinci luni distanță, dark mode ajunge pe Facebook, însă nu pe aplicațiile mobile, acolo unde este așteptat și cu adevărat util, ci pe site-ul de desktop.

Mai mulți utilizatori au primit din partea Facebook invitația de a încerca noul mod dark. Pentru cei aleși de Facebook, exista și o bifă în coloana din dreapta, care le permite să revină la paleta coloristică obișnuită.

Google Maps importă noi funcții din Waze CITEȘTE ȘI Google Maps importă noi funcții din Waze

În această variată, paleta coloristică nu este singura modificare. Facebook a mai operat și alte mici schimbări, precum limitarea lungimii căsuței de căutare și plasarea în partea de sus a butoanelor de acces la secțiunile rețelei sociale, la fel cum este cazul în aplicațiile mobile.

Modul dark pare să fie încă în perioada de testare, existând la acest moment probleme în unele zone ale site-ului din cauza vizibilității reduse a anumitor fragmente de text pe fundalul întunecat.

Facebook este așteptată să lanseze dark mode și pe aplicațiile mobile acolo unde culorile închise dominante aduc și un consum mai redus de energie pentru smartphone-urile cu ecran OLED, dincolo de faptul că sunt mai puțin obositoare pentru ochi.

FOTO Facebook testează modul dark pe site-ul pentru desktop

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
site
desktop