FOTO Noul Chromecast vine cu facilități de smart TV și 4K la 50 de dolari

FOTO Noul Chromecast vine cu facilități de smart TV și 4K la 50 de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 oct 2020

Google a prezentat o nouă versiune a stick-ului de streaming Chromecast, versiune care aduce îmbunătățiri majore față de cele anterioare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Noul Chromecast arată diferit de cele vechi - seamănă cu un puc de hochei, fiind mai oval și mai subțire - însă designul este cel mai puțin important aspect raportat la restul facilităților oferite.

În primul rând, acum există un sistem de operare cu o interfață grafică proprie afișată pe televizor, în cadrul căruia utilizatorii pot naviga pentru a descoperi conținut, aplicații și jocuri.

Google prelungește cu 6 luni accesul la apeluri nelimitate pentru conturile gratuite de Meet CITEȘTE ȘI Google prelungește cu 6 luni accesul la apeluri nelimitate pentru conturile gratuite de Meet

Parcă pentru a crea dinadins confuzie, Google numește noua interfață Google TV, care nu trebuie confundată nici cu vechiul Google TV, nici cu Android TV, deși poate rula aplicațiile de Android TV. Noul Google TV este, de fapt, urmașul aplicației Play Movies and TV.

Simplu spus, noul Google TV este o interfață specială pentru Chromecast, pusă peste un Android TV.

Chromecast are acum și o telecomandă, necesară pentru navigarea în cadrul Google TV. Telecomanda înlocuiește acum smartphone-ul, prin intermediul căruia se controlau vechile versiuni de Chromecast.

FOTO Noul Chromecast vine cu facilități de smart TV și 4K la 50 de dolari

Pe lângă funcțiile de bază, telecomanda are taste speciale pentru accesarea YouTube și Netflix. Butoanele pentru volum au fost plasate pe partea dreaptă a telecomenzii, ca la telefoanele mobile.

Nu lipsește nici integrarea cu Google Assistant, care poate fi invocat tot din telecomandă și folosit pentru a realiza mai rapid, prin comenzi vocale, o serie întreagă de acțiuni.

Noul Chromecast poate reda filme 4K cu 60 de cadre pe secundă și are suport Dolby Vision, care promite culori, contrast și luminozitate superioare.

50 de dolari costă noul Chromecast, un preț puțin mai mare decât versiunile vechi, însă suficient de rezonabil pentru facilitățile oferite ca alternativă la un smart TV mult mai scump.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chromecast
streaming