FOTO Realitatea augmentată debutează în Google Maps

FOTO Realitatea augmentată debutează în Google Maps
scris 11 feb 2019

Google a lansat o opțiune de navigare bazată pe realitate augmentată pentru aplicația Maps, disponibilă deocamdată doar pentru un număr limitat de utilizatori.

Localizarea utilizatorilor se va face ca și până acum - cu ajutorul GPS-ului și a conexiunii la internet. În plus, pentru funcția de realitate augmentată Google Maps va folosi și camera foto a telefonului.

Realitatea augmentată vine să suprapună un strat de informații mediului real pentru a ajuta utilizatorul să se orienteze mai ușor pe parcursul navigării. Această formă va face parte din modul de navigare pedestru.

Spre exemplu, într-o intersecție, funcția de realitate augmentată va plasa o săgeată pe o clădire pentru ca utilizatorul să înțeleagă mai ușor în ce direcție să meargă.

VIDEO Facebook face o nouă achiziție în domeniul AI: un startup care găsește online produsele pe care le fotografiezi CITEȘTE ȘI VIDEO Facebook face o nouă achiziție în domeniul AI: un startup care găsește online produsele pe care le fotografiezi

Practic, în noul mod camera foto va afișa pe ecran mediul înconjurător, iar funcția de realitate augmentată va genera indicatoare ce vor fi suprapuse elementelor din mediul real.

Realitatea augmentată nu va lua complet locul navigării pe baza hărților, ci va fi va reprezenta un mod la care utilizatorii vor putea apela atunci când informațiile tradiționale nu sunt suficiente.

Google nu vrea ca utilizatorii aplicației să navigheze exclusiv pe baza funcției de realitate augmentată, iar Maps va afișa avertizări după un timp și chiar va opri automat camera foto pentru a forța utilizatorul să revină la modul normal.

Pe de o parte, există îngrijorări cu privire la accidentarea utilizatorilor care merg atenți numai la ceea ce afișează ecranului telefonul. Pe de altă parte, modul de realitate augmentată va fi un mare consumator de energie, ceea ce va avea un impact negativ considerabil asupra autonomiei.

Noul mod bazat pe realitate augmentată din Google Maps va fi pentru început disponibil doar ghizilor locali, pentru a fi testat extensiv înaintea lansării oficiale.

FOTO Realitatea augmentată debutează în Google Maps

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
realitate augmentata