FOTO Sony anunță Xperia 5 II, un smartphone care pune accent pe partea de entertainment

scris 17 sep 2020

Producătorul japonez Sony a prezentat Xperia 5 II, un urmaș pentru Xperia 1 II, care aduce îmbunătățiri pe partea tehnică, dar și un preț (puțin) mai mic.

Xperia 5 II este un smartphone înalt, cu un ecran de “doar” 6,1 inch, dar cu un raport al imaginii de 21:9. Același ecran suportă o rată de refresh de 120Hz, ceea ce-l recomandă pentru jocuri.

FOTO Sony anunță Xperia 5 II, un smartphone care pune accent pe partea de entertainment

Designul telefonului este lipsit de breton. În schimb, ramele negre de deasupra și de sub ecran sunt destul de groase în continuare, un capitol la care Sony, ca și Google, mai are de lucrat.

Cea mai ieftină versiune de PlayStation 5 va costa 400 de euro CITEȘTE ȘI Cea mai ieftină versiune de PlayStation 5 va costa 400 de euro

Smartphone-ul cu 5G are dotări standard pentru un flagship din 2020: un chipset Snapdragon 865, 8GB RAM, 128/256GB spațiu de stocare și o baterie de 4.000 mAh despre care se poate spune că este sub așteptări din punctul de vedere al capacității.

Sistemul foto este compus din trei camere de 12MP și oferă un zoom optic 3X. Producătorul japonez spune că modul rafală poate captura 20 de cadre pe secundă și că sistemul de focalizare automată se poate recalibra de până la 60 de ori pe secundă în funcție de mișcarea subiectului.

FOTO Sony anunță Xperia 5 II, un smartphone care pune accent pe partea de entertainment

În ceea ce privește capacitățile video, Sony susține că acesta este primul smartphone de pe piață care poate înregistra 4K cu 120 de cadre pe secundă.

Noul smartphone se laudă și cu o serie facilități speciale pentru jocuri, dintre care se remarcă faptul că se poate alimenta prin USB-C când este conectat la priză fără a încărca în același timp bateria. Asta înseamnă că procesorul și memoria vor funcționa mai aproape de modul optim, deoarece telefonul nu se va mai încălzi la fel de tare ca atunci când se și încarcă în timpul rulării unui joc.

Xperia 5 II va fi lansat în Europa cândva în ultimul trimestru al anului și va costa 900 de euro. Vor exista trei opțiuni de culoare: negru, albastru și gri.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
xperia 5 ii
smartphone
android