FOTO WhatsApp poate fi securizat cu amprentă și scanare facială pe iPhone

FOTO WhatsApp poate fi securizat cu amprentă și scanare facială pe iPhone
scris 4 feb 2019

WhatsApp a adăugat suport pentru măsurile de securitate biometrice de pe iPhone, putând fi securizat în mod suplimentar prin scanarea facială sau a amprentei.

Fără vreun anunț anterior din partea producătorului, cea mai recentă versiune de WhatsApp pentru smartphone-urile Apple a adăugat opțiunea activării securității biometrice, în funcție de modelul folosit și preferințele fiecărui utilizator.

Modele mai vechi de iPhone pot fi securizate prin scanarea amprentei, iar utilizatorii smartphone-urilor din ultimii doi ani pot alege între scanarea amprentei și cea facială.

Noua opțiune poate fi activată pe calea Settings - Account - Privacy - Screen Lock. După activarea acesteia, utilizatorului i se va cere să se autentifice prin metoda aleasă atunci când deschide aplicația.

Încă un angajat Apple este acuzat că a furat secrete comerciale CITEȘTE ȘI Încă un angajat Apple este acuzat că a furat secrete comerciale

WhatsApp va necesita autentificare biometrică chiar dacă utilizatorul a făcut același lucru în momentul în care a deblocat telefonul. Acesta este, de fapt, și rolul noii opțiuni, care se dorește a reprezenta un strat suplimentar de securitate.

Interacționarea cu notificările și răspunsul la mesaje respectiv apeluri prin intermediul WhatsApp, se va putea face în continuare și fără autentificarea biometrică, chiar dacă noua opțiune a fost activată.

Oficial, nu se știe despre o lansare a acestei opțiuni pe Android, însă există informații pe surse care spun că aceasta se află în prezent în lucru și urmează a fi introdusă printr-un update viitor.

FOTO WhatsApp poate fi securizat cu amprentă și scanare facială pe iPhone

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
iphone
securitate