FOTO WhatsApp revine cu o nouă notificare privind gestionarea datelor personale

FOTO WhatsApp revine cu o nouă notificare privind gestionarea datelor personale
scris 19 feb 2021

La mai bine de o lună de când a declanșat exodul propriilor utilizatori, WhatsApp afișează o nouă notificare legată de schimbările pe care le va face în modul în care sunt gestionate datele personale, însă, mult mai “prietenoasă” de data aceasta.

După ce milioane de utilizatori au renunțat la WhatsApp și au trecut la Signal ori Telegram, din cauza notificării afișate la începutului primei luni a anului privind partajarea datelor personale cu Facebook, WhatsApp vine acum cu o nouă notificare, menită să nu mai sperie la fel de tare utilizatorii.

Noua notificare începe prin a le explica utilizatorilor că discuțiile dintre ei sunt criptate și că nici textele, nici comunicările audio-video nu pot fi citite, ascultate sau urmărire de WhatsApp ori Facebook.

Facebook a blocat accesul la știri pe platformă în Australia CITEȘTE ȘI Facebook a blocat accesul la știri pe platformă în Australia

Într-un al doilea ecran al aceleiași notificări, WhatsApp explică cum vor fi procesate de Facebook doar datele personale rezultate din relațiile cu business-urile (comenzi, cumpărături, suport tehnic etc.) Discuțiile dintre utilizatori și companii nu sunt criptate.

Notificarea va fi afișată tuturor utilizatorilor WhatsApp pe parcursul următoarelor săptămâni. Aceasta însoțește schimbările din modul în care sunt gestionate datele personale ale utilizatorilor, ca urmare a introducerii unor funcții de comerț electronic, disponibile acum doar în anumite țări, precum Brazilia și India.

Facebook va folosi datele generate de comunicarea dintre utilizatori și companii pentru targetarea cu reclame. Prin funcțiile de shopping din WhatsApp, Facebook va ști mai bine ce-și doresc să cumpere utilizatorii și le va servi reclame în consecință.

Noua politică ar fi trebuit să intre în vigoare din 8 februarie, însă, din cauza reacției potrivnice a utilizatorilor, aparent o surpriză pentru WhatsApp, s-a decis amânarea implementări acestora până pe 15 mai.

FOTO WhatsApp revine cu o nouă notificare privind gestionarea datelor personale

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
facebook
reclame