Șeful Orange, deschis unor parteneriate cu Vodafone și Deutsche Telekom pentru turnurile de antene

Șeful Orange, deschis unor parteneriate cu Vodafone și Deutsche Telekom pentru turnurile de antene
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 feb 2021

Directorul general al Orange spune că este deschis ideii de a încheia parteneriate cu Vodafone și Deutsche Telekom pentru administrarea diviziilor de turnuri de telefonie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania franceză a finalizat separarea activităților din domeniul infrastructurii pasive de telecomunicații mobile într-o nouă companie, denumită TOTEM, urmând exemplul altor mari operatori telecom.

TOTEM va include inițial turnurile de antene din Franța și Spania, însă portofoliul de active ar putea fi extins și cu infrastructura pasivă din alte țări, potrivit companiei.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

“Planul nostru nu este să vindem turnurile către Cellnex sau American Tower (cele mai mari companii de turnuri de telefonie – n.r.), ci să dezvoltăm o ofertă alternativă, creată și administrată de un operator și să vedem dacă și alții ne împărtășesc ideile”, a declarat directorul general al Orange, Stéphane Richard, citat de Reuters.

Richard a numit Vodafone și Deutsche Telekom drept potențiali parteneri.

Șeful Orange a precizat că nu a discutat formal cu niciuna dintre cele două companii, dar că i se pare logic ca acestea să analizeze opțiunea, în condițiile în care au separat, la rândul lor, diviziile de stâlpi și turnuri de telefonie.

Potrivit unor surse citate recent de presa internațională, Vodafone se pregătește să își listeze divizia europeană de turnuri de telefonie, Vantage Towers, cu operațiuni și în România.

Grupul britanic speră să atragă aproximativ 3 miliarde de euro în urma listării Vantage Towers pe bursa de la Frankfurt, în martie.

Orange este cel mai mare jucător pe piața românească de telecomunicații, cu peste 10,7 milioane de clienți. Subsidiara locală a raportat afaceri de 1,076 miliarde de euro în 2020, în scădere cu 3,3% față de anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
turnuri telefonie
turnuri antene
parteneriat vodafone
stéphane richard
deutsche telekom