Franța acuză SUA că subminează discuțiile internaționale referitoare la actualizarea impozitării transfrontaliere în era digitală

Franța acuză SUA că subminează discuțiile internaționale referitoare la actualizarea impozitării transfrontaliere în era digitală
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2020

Franța a acuzat miercuri Statele Unite să încearcă să submineze discuțiile internaționale referitoare la actualizarea impozitării transfrontaliere în era digitală și a cerut Europei să pregătească o taxă la nivelul Uniunii Europene, dacă negocierile vor eșua, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproape 140 de țări negociază prima reformă a regulilor fiscale internaționale din ultima generație, pentru a ține cont de dezvoltarea marilor companii de tehnologie, cum sunt Google și Amazon, scrie News.ro.

În condițiile în care Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) trebuie să prezinte luna viitoare un proiect de acord, obiectivul de a ajunge la un acord până la sfârșitul acestui an pare tot mai dificil.

Finanțele fac simulări privind data de 25 octombrie, termen la care firmele trebuie să achite obligațiile fiscale amânate în starea de urgență/alertă CITEȘTE ȘI Finanțele fac simulări privind data de 25 octombrie, termen la care firmele trebuie să achite obligațiile fiscale amânate în starea de urgență/alertă

Washingtonul a cerut întreruperea discuțiilor la începutul acestui an, după ce a sugerat că acordul trebuie să includă un macanism de participare voluntară pentru companiile americare.

”Este foarte clar, Statele Unite nu doresc un acord referitor la taxa digitală în cadrul OCDE. Așa că creează obstacole care ne împiedică să ajungem la un acord, chiar dacă lucrările tehnice sunt gata”, a declarat ministrul francez de Finanțe Bruno Le Maire.

În absența unui acord global, unele țări europene au urmat exemplul Franței, creând propria taxă pe serviciile digitale. Din acest motiv, Franța a fost avertizată de Satele Unite cu aplicarea unor tarife punitive.

Le Maire a reluat însă un apel la adresa statelor UE de a continua eforturile de înființare a unei taxe pe serviciile digitale la nivelul UE, dacă nu va avea loc un acord internațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
sua
digital