Franța nu va exclude Huawei Tehnologies din viitoarea rețea 5G

Franța nu va exclude Huawei Tehnologies din viitoarea rețea 5G
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2019

Franța nu va exclude grupul chinez Huawei Tehnologies din viitoarea sa rețea 5G, așa cum au procedat Statele Unite, dar va putea să respingă producătorii de echipamente pentru orice posibil risc de securitate, a declarat luni un oficial al Ministerului Economiei, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Autoritatea franceză de reglementare a sectorului telecomunicațiilor a lansat joi mult-așteptata licitație pentru vânzarea spectrului 5G, punând capăt discuțiilor intense din ultimele luni dintre operatorii de telecomunicații din țară și autorități, legate de modalitatea cea mai bună pentru a instala tehnologia de internet mobil ultra-rapid, scrie News.ro.

Facebook a testat o aplicație de recunoaștere facială pe proprii angajați CITEȘTE ȘI Facebook a testat o aplicație de recunoaștere facială pe proprii angajați

”Nu avem ca țintă un producător de echipamente. Nu există o excludere”, a spus viceministrul Economiei, Agnes Pannier-Runacher, la televiziunea BFM Business.

Pannier-Runacher a arătat că ”în Franța există trei producători de echipamente activi. Huawei are o cotă de piață de 25%, mai sunt prezenți Nokia și Ericsson. Samsung nu desfășoară încă activități în Franța, dar este interesat de 5G.

Aceasta a subliniat că guvernul nu va exclude pe nimeni și că Franța nu va urma exemplul Statelor Unite, ci va proceda de la caz la caz.

Operatorii de telecomunicații vor solicita permisiunea premierului pentru proiectele de rețele 5G și vor primi aprobare în funcție de considerentele de securitate națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
franta
huawei