Franța oprește vânzările de iPhone 12 ale Apple din cauza radiațiilor prea mari

Franța oprește vânzările de iPhone 12 ale Apple din cauza radiațiilor prea mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2023

Apple trebuie să oprească vânzările modelului iPhone 12 în Franța din cauza nivelurilor de radiații peste pragul admis, a declarat ministrul junior pentru economie digitală al Franței, pentru ziarul Le Parisien, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea de supraveghere a radiațiilor din Franța, ANFR, a notificat Apple de decizia sa de a interzice vânzările de iPhone 12 după ce a efectuat teste care au arătat că Rata Specifică de Absorbție (SAR) a smartphone-ului este puțin mai mare decât este permisă legal, a declarat Jean-Noel Barrot pentru ziar.

PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Carmen Micu, fondator Envisia Boards of Elite: Ne așteptăm la un impact foarte rapid. Acești oameni, odată numiți în aceste consilii, vor putea influența imediat deciziile CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Carmen Micu, fondator Envisia Boards of Elite: Ne așteptăm la un impact foarte rapid. Acești oameni, odată numiți în aceste consilii, vor putea influența imediat deciziile

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Barrot a spus că o actualizare de software ar fi suficientă pentru a remedia problemele de radiații legate de telefonul pe care compania americană îl vinde din 2020, scrie News.ro.

” Apple este așteptată să răspundă în termen de două săptămâni”, a spus el, adăugând: ”Dacă nu reușesc să facă acest lucru, sunt pregătit să comand o rechemare a tuturor iPhone-urilor 12 aflate în circulație. Regula este aceeași pentru toată lumea, inclusiv pentru giganții digitali."

Uniunea Europeană a stabilit limite de siguranță pentru valorile SAR legate de expunerea la telefoanele mobile, care ar putea crește riscul unor forme de cancer, conform studiilor științifice.

Companiile tech au ajuns să cheltuiască peste 100 de milioane de euro pe an pentru lobby la Bruxelles. Miza sunt noile politici digitale CITEȘTE ȘI Companiile tech au ajuns să cheltuiască peste 100 de milioane de euro pe an pentru lobby la Bruxelles. Miza sunt noile politici digitale

Autoritatea de supraveghere franceză își va transmite acum constatările autorităților de reglementare din alte state membre ale UE.

”În termeni practici, această decizie ar putea avea un efect de bulgăre de zăpadă”, a spus Barrot.

În 2020, Franța a extins reglementările care impun comercianților cu amănuntul să afișeze valoarea radiațiilor produselor pe ambalaje dincolo de telefoanele mobile, inclusiv tabletele și alte dispozitive electronice.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone 12
apple
radiatii