Franța va lua o decizie privind rețeaua 5G bazată pe securitate și performanță și nu va exclude pe nimeni

Franța va lua o decizie privind rețeaua 5G bazată pe securitate și performanță și nu va exclude pe nimeni
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2019

Ministrul francez de Finanțe Bruno Le Maire a declarat că Franța va lua o decizie referitoare la rețeaua de telecomunicații 5G bazată pe securitate și performanță, iar Parisul nu va exclude pe nimeni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna trecută, președintele Emmanuel Macron a spus că Franța nu are obiectivul de a bloca Huawei și nici de a lansa orice fel de război al tehnologiei, la o zi după măsura guvernului american de a include grupul chinez pe o listă neagră, scrie News.ro.

”Dorim să efectuăm un control precaut al instalării rețelei 5G...fără să decidem că un operator nu este binevenit în Franța”, a declarat marți Le Maire reporterilor.

FOTO Cu viitorul sub semnul întrebării, Huawei lansează seria Honor 20. Două smartphone-uri cu dotări de flagship care stau departe de pragul de 1.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Cu viitorul sub semnul întrebării, Huawei lansează seria Honor 20. Două smartphone-uri cu dotări de flagship care stau departe de pragul de 1.000 de euro

Autoritatea franceză de reglementare a telecomunicațiilor a anunțat marți că instalarea rețelei 5G va continua așa cum era planificat, în 2020, în pofida dificultăților actuale ale Huawei.

”Vom lua decizii bazate pe interesul tehnologic și securitatea strategică a rețelelor noastre”, a spus Le Maire.

Ministrul a adăugat că nu este sigur că Huawei are cea mai bună tehnologie și că Parisul va evalua toate opțiunile.

”Nu sunt sigur că nu avem de ales. Există și alți operatori care oferă soluții și vom analiza acest lucru în următoarele luni. M-am întâlnit cu președintele Ericsson și a prezentat opțiunile tehnologice...această idee că există doar Huawei și toate celelelte firme sunt cu mult în urmă trebuie verificată și poate fi pusă sub semnul întrebării”, a spus Le Maire, referindu-se la compania suedeză Ericsson.

Departamentul pentru Comerț al Statelor Unite a interzis Huawei să cumpere bunuri americane, afirmând că grupul este implicat în activități contrare securității naționale, o măsură care ar putea avea impact în Europa, inde încep să fie introduse servicii 5G.

“Cazul Huawei-Google face atâta zgomot pentru că Google a restricționat accesul Huawei la tehnologia bazată pe Android, iar acest lucru este cel mai clar exemplu al acestui război tehnologic”, a spus Le Maire.

viewscnt
Afla mai multe despre
bruno le maire
5g
franta