Galaxy S10 ar putea să scape de breton prin decuparea camerei frontale din ecran. Când este așteptat să-și facă apariția

Galaxy S10 ar putea să scape de breton prin decuparea camerei frontale din ecran. Când este așteptat să-și facă apariția
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 nov 2018

Galaxy S10 ar putea să reprezinte pentru Samsung inaugurarea unui nou design care să ducă la eliminarea aproape omniprezentului breton printr-un artificiu constructiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cele mai multe telefoane lansate în ultimul an au în dotare așa-numitul breton, rămas singura insulă pe care s-au putut refugia anumite componente, precum camera foto frontală sau difuzorul pentru convorbiri.

Samsung, pe de altă parte, a lipsit de la petrecerea bretoanelor și a preferat să lase în continuare rame negre deasupra și sub ecranele propriilor dispozitive.

Această strategie s-ar putea schimba anul viitor, când Samsung ar putea renunța la ramele negre care încadrează ecranul și va apela la un truc de construcție pentru a scăpa și de breton.

Senzorii de amprentă, păcăliți cu ajutorul unei rețele neuronale CITEȘTE ȘI Senzorii de amprentă, păcăliți cu ajutorul unei rețele neuronale

Conform Evleaks, Galaxy S10 nu va avea breton, în schimb din ecran va fi decupată o zonă rotundă în care va fi montată camera foto frontală. Acest decupaj va fi făcut într-un colț al ecranului.

Ca și alți producători înaintea sa, precum OnePlus și Huawei, Samsung va alege să folosească un senzor de amprente integrat în ecran, tot în scopul eliminării ramelor și a butoanelor fizice.

Din câte se pare, viitorul flagship va avea în dotare trei camere foto, într-o configurație în care fiecare va juca un rol - o cameră standard, una tele și una ultra angulară.

În fine, S10 se pare că va fi primul smartphone al companiei care va folosi noua interfață Samsung, numită One UI. Această interfață va aduce elementele importante în partea inferioară a ecranului, pentru a fi mai ușor accesibile cu singur deget, și va avea mai mult negru în compoziție, pentru a reduce consumul de energie realizat de ecran.

Galaxy S10 este așteptat să-și facă apariția pentru prima oară la finalul lunii februarie, în cadrul târgului Mobile World Congress 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy s10
smartphone