BlackBerry investește 1,4 miliarde de dolari într-o firmă de securitate cibernetică, cea mai mare achiziție făcută până acum de companie

BlackBerry investește 1,4 miliarde de dolari într-o firmă de securitate cibernetică, cea mai mare achiziție făcută până acum de companie
scris 18 nov 2018

BlackBerry va cumpăra Clyance, o firmă de securitate cibernetică care identifică amenințările cu ajutorul tehnologiei machine learning, cu suma de 1,4 miliarde de dolari, cea mai mare achiziție făcută până acum de compania canadiană.

Achiziția face parte din strategia BlackBerry de a-și muta atenția de la producția de telefoane către soft și servicii, incluziv sistemul de operare QNX și soluții de securitate.

CEO-ul BlackBeryy spune că achiziția "va completa imediat întregul nostru portofoliu", iar Clyance va continua să funcționeze ca o divizie independentă și va veni în sprijinul soluțiilor de Unified Endpoint Management  (administrarea și securizarea unificată a mai multor dispozitive dintr-o organizație) ale companiei.

România rămâne în Topul scumpirilor din UE, dar cedează, pentru prima dată în 9 luni, primul loc în funcție de rata inflației CITEȘTE ȘI România rămâne în Topul scumpirilor din UE, dar cedează, pentru prima dată în 9 luni, primul loc în funcție de rata inflației

BlackBerry mizează pe vânzarea de soft, inclusiv către industria auto, după ce a externalizat producția de dispozitive, inclusiv cea de smartphone-uri sub nume propriu, din cauza rezultatelor financiare slabe.

Reorientare către zona de soft a început în 2013, atunci când actualul CEO, John Chen, a fost numit la conducerea companiei canadiene.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
blackberry
securitate
clyance
achizitie
smarphone
soft