Germania: Interzicerea Huawei la 5G, impact semnificativ asupra rețelei de telefonie

Germania: Interzicerea Huawei la 5G, impact semnificativ asupra rețelei de telefonie
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2023

O interdicție asupra anumitor componente ale companiilor chineze Huawei și ZTE ar putea avea un impact semnificativ asupra rețelei de telefonie mobilă a Germaniei, dacă acestea ar trebui înlocuite la scară mai mare, potrivit unei scrisori a Ministerului german al Economiei, văzută de Reuters. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul german efectuează în prezent o analiză a furnizorilor de tehnologie de telecomunicații, despre care spune că nu este îndreptată către anumiți producători, potrivit News.ro.

UBS Group și Credit Suisse se opun unei fuziuni forțate, deși autoritățile elvețiene iau în calcul o astfel de variantă CITEȘTE ȘI UBS Group și Credit Suisse se opun unei fuziuni forțate, deși autoritățile elvețiene iau în calcul o astfel de variantă

Dacă sunt necesare modificări ample ca urmare a unei interdicții sau a unei reglementări, ”este posibil să existe un impact semnificativ asupra funcționării rețelelor mobile și asupra îndeplinirii cerințelor de acoperire”, se spune în scrisoarea către comisia economică a camerei inferioare a Parlamentului.

Impactul precis asupra operatorilor de telefonie mobilă și a altor actori economici nu este posibil de evaluat, a adăugat ministerul, deoarece depinde de deciziile individuale, precum și de perioadele de tranziție.

Evaluarea făcută de guvern ar putea duce la solicitarea ca operatorii să elimine și să înlocuiască componentele deja încorporate în rețelele 5G.

Conform legislației actuale, aceștia nu ar primi compensații.

CONFIRMARE Ultimul capitol din căderea AIK Energy: ANRE a lăsat companiile grupului fără licențe de furnizare CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Ultimul capitol din căderea AIK Energy: ANRE a lăsat companiile grupului fără licențe de furnizare

Criticii Huawei și ZTE spun că legăturile lor strânse cu serviciile de securitate ale Beijingului înseamnă că încorporarea componentelor acestora în rețelele mobile ar putea oferi spionilor și chiar sabotorilor chinezi acces la infrastructura esențială.

Huawei, ZTE și guvernul Chinei resping astfel de afirmații, spunând că sunt motivate de o dorință protecționistă de a sprijini rivalii non-chinezi.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g
interzicere
telefonie
germania