ULTIMA ORĂ Dacia a anunțat unde va fi produs Bigster

ULTIMA ORĂ Dacia a anunțat unde va fi produs Bigster
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 mar 2023

Dacia a anunțat decizia luată de conducerea grupuluI Renault de alocare a producției modelului cunoscut deocamdată sub numele Bigster. Acestea urmează să fie construit la Mioveni, acolo unde este fabricat și Duster.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Dacia a anunțat unde va fi produs primul model de clasă comapctă al mărcii, dezvoltat pe baza conceptului Bigster. „A fost luată decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster să fie produs la uzina de la Mioveni. Fidel spiritului Dacia, noul SUV, robust și spațios, va fi lansat în 2025.

FOTO Veste mare pentru metroul spre aeroportul Otopeni: Începe! CITEȘTE ȘI FOTO Veste mare pentru metroul spre aeroportul Otopeni: Începe!

Cu doar un an mai devreme, în 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster”.

Asta înseamnă că cele două SUV-uri vor fi produse simultan, începând din 2025, la Mioveni, însă acest lucru ar putea aduce plecarea unora dintre modelele existente în Maroc. De altfel, Dacia anunță că, începând din al doilea trimestru al anului 2024, Jogger va fi produs și în Tanger. La fel, Sandero și versiunea Stepway se vor muta în uzina marocană.

Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă, competitivă și extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Dacia mai precizează că pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie : sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4x2 sau 4x4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu.

FOTO Audi Q6 e-tron, dezvăluit sub camuflaj. Șeful mărcii a anunțat că pregătește un model electric și mai mic CITEȘTE ȘI FOTO Audi Q6 e-tron, dezvăluit sub camuflaj. Șeful mărcii a anunțat că pregătește un model electric și mai mic

„Dacia a intrat într-o nouă fază a evoluției sale și se pregătește să abordeze segmentul C, mizând pe aceleași atuuri care au contribuit la succesul actual al mărcii: preocuparea de a răspunde așteptărilor clienților, oferindu-le ceea ce este esențial, la cel mai bun raport prestații/preț”, a declarat Mihai Bordeanu Director General Automobile Dacia.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia bigster
productie bigster