Global Times: Este improbabil ca China să aprobe un acord ”nedrept” convenit de Oracle și Walmart cu ByteDance privind viitorul TikTok

Global Times: Este improbabil ca China să aprobe un acord ”nedrept” convenit de Oracle și Walmart cu ByteDance privind viitorul TikTok
scris 23 sep 2020

Publicația Global Times, care este susținută de statul chinez, a relatat marți că este improbabil ca China să aprobe un acord ”nedrept” convenit de Oracle și Walmart cu ByteDance privind viitorul aplicației de video-sharing TikTok, transmite Reuters.

Cele două companii americane au anunțat că vor cumpăra participații la o companie americană nou formată, TikTok Global, care va avea un consiliu de administrație format în mare parte de americani, pentru a obține acordul președintelui Donald Trump, care a avertizat că în lipsa unui acord va interzice activitatea TikTok în SUA, scrie News.ro.

TikTok a eliminat 104 milioane de videouri în prima parte a anului pentru încălcarea regulilor CITEȘTE ȘI TikTok a eliminat 104 milioane de videouri în prima parte a anului pentru încălcarea regulilor

În schimb, ByteDance a anunțat că TikTok Global va fi filiala sa din SUA, la care va deține 80% din acțiuni.

”Este clar că acești termeni arată stilul agresiv al Washingtonului și logica golănească. Afectează securitatea națională, interesele și securitatea Chinei”, arată un editorial în engleză publicat de Global Times, luni seara târziu. Editorialul a fost publicat și în ediția chineză.

”Din informațiile oferite de SUA acordul este nedrept. Cedează solicitărilor nerezonabile ale Washingtonului, Este greu pentru noi să credem că Beijinugul va aproba un astfel de acord”, arată editorialul.

Global Times este un tabloid publicat de People’s Daily, ziarul oficial al Partidului Comunist Chinez, dar nu scrie în numele partidului și al guvernului, spre deosebire de publicația sa părinte.

Guvernul chinez s-a abținut în mare parte să comenteze detaliile acordului, dar Ministerul de Externe a afirmat că Statele Unite ar trebui să ofere un mediu corect și nediscriminatoriu pentru companiile străine.

viewscnt
Afla mai multe despre
walmart
tiktok