Venituri în creștere pentru furnizorul IT britanic Endava, cu 2.600 de angajați în România

Venituri în creștere pentru furnizorul IT britanic Endava, cu 2.600 de angajați în România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 sep 2020
Endava, companie de software britanică prezentă în România cu 7 centre de livrare, a avut venituri de 388 milioane euro (351 milioane lire sterline) în anul financiar încheiat pe 30 iunie 2020, o creștere de 21,9% comparativ cu anul anterior.
Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
 
Compania a menținut creșterea și în ultimul trimestru al anului, între lunile martie și iunie ale acestui an, perioadă marcată de pandemia de coronavirus.
Comisia Europeană investighează alocarea de frecvențe radio către operatorul polonez de telecomunicații Sferia CITEȘTE ȘI Comisia Europeană investighează alocarea de frecvențe radio către operatorul polonez de telecomunicații Sferia

“În ciuda unui climat macroeconomic dificil, am reușit să încheiem anul fiscal cu venituri de 388 milioane de euro, însemnând o creștere de 21,9% față de anul anterior. Cererea de pe piață rămâne în continuare robustă, pandemia accelerând nevoia de transformare digitală”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

 
Compania a raportat un profit de 28 milioane euro (25.3 mil. lire sterline) pentru anul fiscal, 
 
Compania avea, la finele lunii iunie 6.624 de angajați la novel global, în creștere cu peste 15% comparativ cu  aceeași dată a anului trecut (la acel moment compania avea 5.754 de angajați). O mare parte din echipa globală (circa 40%) se află în centrele de livrare din România – Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Târgu Mureș și Timișoara. 
 
Compania a continuat să facă angajări pe întreaga perioadă a pandemiei, 137 de persoane fiind angajate în perioada martie-iunie.

Subsidiara din România a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 647,7 milioane de lei, în creștere cu 29% față de anul anterior și un profit net de 62,1 milioane de lei, comparativ cu 50,1 milioane de lei în 2018.

La nivel local, Endava operează centre de livrare în Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Târgu-Mureș, Timișoara, având un număr mediu de 2.599 de angajați în 2019.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
endava
rezultate endava
venituri endava
endava pandemie