Google a concediat un inginer după ce acesta a spus că LaMDA, un sistem de Inteligență Artificială al companiei, are sentimente

Google a concediat un inginer după ce acesta a spus că LaMDA, un sistem de Inteligență Artificială al companiei, are sentimente
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2022

Google a anunțat că a concediat un inginer de software care a susținut că LaMDA, un robot de chat cu inteligență artificială al companiei, este o persoană conștientă de sine, a relatat Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google, care l-a plasat pe Blake Lemoine în concediu luna trecută, a explicat că acesta a încălcat politicile companiei și că a constatat că afirmațiile sale despre LaMDA sunt "complet nefondate", scrie Agerpres.

Apple pregătește o campanie de reduceri pentru cumpărătorii chinezi de iPhone CITEȘTE ȘI Apple pregătește o campanie de reduceri pentru cumpărătorii chinezi de iPhone

"Este regretabil că, în ciuda implicării îndelungate pe această temă, Lemoine a ales în continuare să încalce politicile clare de angajare și de securitate a datelor, care includ necesitatea protejării informațiilor despre produse", a declarat un purtător de cuvânt al Google într-un e-mail pentru Reuters.

Anul trecut, Google a declarat că LaMDA - Language Model for Dialogue Applications (Model Lingvistic pentru Aplicații de Dialog) - a fost construit pe baza cercetărilor companiei care arată că modelele de limbaj bazate pe transformatoare antrenate pentru dialog ar putea practic învăța să vorbească despre orice.

Google și mulți oameni de știință de top au respins rapid opiniile lui Lemoine ca fiind greșite, spunând că LaMDA este pur și simplu un algoritm complex conceput pentru a genera un limbaj uman convingător.

Concedierea inginerului Blake Lemoine a fost raportată pentru prima dată de Big Technology, un site de tehnologie și societate.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
lamda
inteligență artificială