Google a cumpărat un startup britanic care elimină nevoia difuzoarelor din smartphone-uri

Google a cumpărat un startup britanic care elimină nevoia difuzoarelor din smartphone-uri
scris 12 ian 2018

În secret, Google a achiziționat o tânără companie din Marea Britanie a cărei tehnologie ar putea schimba modul în care sunt construite dispozitivele mobile.

În luna august a anului trecut, Google a cumpărat un startup britanic. Niciuna dintre cele două companii nu a anunțat tranzacția, astfel că informația devine publică abia acum.

Redux este o companie de britanică, înființată în 2013, care a atras până acum investiții în valoare de 5.000.000 de dolari. Aceasta este specializată în tehnologii mobile ce implică sunetul și funcțiile touch ale dispozitivelor mobile.

Cea mai importantă dintre aceste tehnologii pare a fi folosirea ecranului pentru emiterea sunetului. Acest lucru este posibil prin intermediul vibrațiilor și elimină nevoie unor difuzoare dedicate.

VIDEO Facebook sacrifică publisherii și pune accent pe “socializarea activă” în cea mai recentă modificare a algoritmului de rankare CITEȘTE ȘI VIDEO Facebook sacrifică publisherii și pune accent pe “socializarea activă” în cea mai recentă modificare a algoritmului de rankare

În teorie, și probabil motivul principal pentru care Google a achiziționat Redux, această tehnologie permite construirea dispozitivelor mobile fără difuzoare. Eliminarea din schemă a difuzoarelor poate simplifica construcția smartphone-urilor, spre exemplu, permițând producătorului să creeze un dispozitiv mai mic sau să includă o baterie mai mare.

O altă tehnologie interesantă dezvoltată de cei de la Redux este simularea senzației oferite de butoanele fizice prin intermediul ecranului. Cu ajutorul feedback-ului haptic, apăsarea pe ecran a butoanelor tastaturilor virtuale poate crea senzația că se apasă butoanele unei tastaturi fizice.

Deși nu este la fel de importantă precum sunetul generat de ecran, cea de-a doua tehnologie cumpărată de Google prin achiziția startup-ului britanic poate deveni un atu în promovarea produselor din seria Pixel.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
redux
pixel
smartphone