Peste jumătate dintre utilizatorii de internet își păstrează parolele de acces în locuri nesigure. 23% le notează în carnețel

Peste jumătate dintre utilizatorii de internet își păstrează parolele de acces în locuri nesigure. 23% le notează în carnețel
scris 11 ian 2018

Mai mult de jumătate dintre utilizatorii de internet (51%) păstrează parolele de acces la diferite conturi personale în locuri nesigure, iar un sfert dintre aceștia le notează într-un carnețel, reiese dintr-un studiu întocmit și publicat de Kaspersky Lab.

Conform cercetării, 63% dintre respondenți au spus că pentru conturile de online banking este nevoie de parole puternice, iar 42% au menționat aplicațiile de plată, inclusiv portofelele electronice, scrie Agerpres.

În ceea ce privește controlul și păstrarea propriilor parole de acces, două din trei persoane (38%) susțin că nu le pot recupera repede.

Concediind mii de angajați în alte țări, Ericsson recrutează 100 de români pentru un hub în București CITEȘTE ȘI Concediind mii de angajați în alte țări, Ericsson recrutează 100 de români pentru un hub în București

De asemenea, 51% dintre cei chestionați declară că le țin într-un loc nesigur, un sfert (23%) dintre ei notându-le într-un carnețel, ca să nu fie nevoiți să le țină minte, ceea ce le pune în pericol securitatea.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
parole
internet