Google adaugă rezultatele din rețelele sociale în paginile de căutare

Google adaugă rezultatele din rețelele sociale în paginile de căutare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 iun 2023

Sub egida Perspective, motorul de căutare Google a implementat în paginile cu rezultate a conținutului preluat de pe diverse platforme sociale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a început acum să implementeze o facilitate anunțată în luna mai, la Google I/O, care completează rezultatele căutărilor cu preluări din platformele sociale.

Așa-zisele perspective sunt implementate sub forma unui carusel care pare adus cu forța din Pinterest și care, pe versiunea mobilă a motorului de căutare, apare printre rezultatele obișnuite și poate fi derulat pe orizontală.

Uber concediază alte sute de angajați CITEȘTE ȘI Uber concediază alte sute de angajați

În noile carusele apar filmări de pe TikTok și, bineînțeles, YouTube, dar și postări de pe platforme precum Twitter, Reddit și Quora.

Google speră ca astfel să crească funcționalitatea propriului motor de căutare, criticat din ce în ce mai des din cauză scăderii relevanței rezultatelor pe care le afișează.

Între numărul foarte mare de reclame și spam, utilizatorilor le este din ce în ce mai greu să găsească ceea ce caută pe Google prin mijloacele tradiționale.

Mulți au ajuns să folosească Google doar pentru a căuta pe Reddit, acolo unde găsesc conversații și răspunsuri date simplu și direct la subiect de oameni. Asta pentru că Reddit, deși deține o cantitate enormă de informații utile, are un motor de căutare foarte slab.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
căutare
tiktok
twitter
reddit