YouTube va dubla filmările în alte limbi cu ajutorul AI-ului

YouTube va dubla filmările în alte limbi cu ajutorul AI-ului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 iun 2023

Clipurile video de pe YouTube vor putea fi dublate în alte limbi cu ajutorului unui instrument care folosește inteligența artificială generativă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

YouTube a anunțat că lucrează la o soluție de dublare a sunetului în alte limbi. Aceasta se bazează pe tehnologia Aloud, unul din proiectele derulate în cadrul incubatorului Area 120.

 Twitter - ultimatum în Australia, înainte de amenzi CITEȘTE ȘI Twitter - ultimatum în Australia, înainte de amenzi

Aloud generează o transcriere a sunetului original, care poate fi verificată și modificată de creatorul de conținut. Apoi, se face traducerea în alte limbii și se transformă textul înapoi în sunet.

Rezultatul poate fi văzut în cadrul acestui clip (se apasă butonul de configurare și se selectează opțiunea Audio track).

În prezent, soluția este testată cu câteva sute de creatori de conținut, spun cei de la YouTube. Aceasta este disponibilă acum în engleză, spaniolă și portugheză, cu promisiunea adăugării mai multor limbi pe viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
ai
video
dublaj