Rusia cere Amazon Web Services să se înregistreze local, în caz contrar riscând restricții

Rusia cere Amazon Web Services să se înregistreze local, în caz contrar riscând restricții
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2023

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor de stat din Rusia, Roskomnadzor, a adăugat Amazon Web Services și alte 11 companii străine de tehnologie pe o listă extinsă de firme cărora le cere să își deschidă birouri locale, acestea riscând în caz contrar sancțiuni și posibile interdicții, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În 2021, Rusia a cerut ca 13 firme, în mare parte companii de tehnologie din SUA, cum ar fi Google, parte  a grupului Alphabet, Facebook, parte a Meta Platforms, Apple și Twitter să fie reprezentate oficial pe teritoriul Rusiei până la sfârșitul anului, sau se vor confrunta cu restricții privind publicitatea, colectarea datelor sau transferurile de bani, scrie News.ro.

Marile stațiuni din Bulgaria, cu hotelurile goale. Presa scrie că germanii nu mai merg în Bulgaria, iar turiștii locali preferă țările mai ieftine CITEȘTE ȘI Marile stațiuni din Bulgaria, cu hotelurile goale. Presa scrie că germanii nu mai merg în Bulgaria, iar turiștii locali preferă țările mai ieftine

Invadarea ulterioară a Ucrainei de către Moscova a intensificat disputele Rusiei cu Big Tech, ducând în cele din urmă la interzicerea Twitter, Facebook și al altora de pe piață.

Dar, în ciuda amenințărilor inițiale, alte servicii web listate pot rămâne operaționale și disponibile, cum ar fi YouTube, Wikipedia, Telegram și Zoom. Amazon Web Services și alte 11 site-uri de găzduire au fost adăugate joi, a arătat site-ul web al Roskomnadzor.

Nu a fost imediat clar ce înseamnă trecerea pe listă a Amazon și a altor companii. Amazon nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
amazon web services