Google adaugă un cod special tuturor aplicațiilor de Android, ca măsură de securitate

Google adaugă un cod special tuturor aplicațiilor de Android, ca măsură de securitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 iun 2018

Toate aplicațiile valide de Android vor avea un cod special pe baza căruia Google va putea verifica sursa de proveniență a acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google va insera un cod special de verificare tuturor aplicațiilor distribuite prin intermediul magazinului oficial de aplicații pentru  Android, Play Store, și a altor magazine verificate, precum cele ale producătorilor de telefoane.

Cu ajutorul acelui cod, sistemul de operare va putea verifica validitatea unei aplicații pentru a confirma că aceasta survine dintr-o sursă oficială.

Spre deosebire de Apple, care oficial nu permite instalarea aplicațiilor decât din propriul magazin, Android suportă atât magazine terțe de aplicații, cât și posibilitatea instalării manuale de către utilizatori a acestora.

FOTO Facebook testează o facilitate de contorizare a timpului petrecut în cadrul rețelei CITEȘTE ȘI FOTO Facebook testează o facilitate de contorizare a timpului petrecut în cadrul rețelei

De politica celor de la Google, care oferă mai multă libertate utilizatorilor, au profitat hackerii care au păcălit de multe ori utilizatorii să instaleze versiuni modificate ale unora dintre cele mai populare aplicații.

Din păcate, noua măsură a celor de la Google este în același timp și motiv de îngrijorare pentru unii, deoarece, în esență, acel cod adăugat nu este altceva decât o protecție a drepturilor digitale (DRM).

În mod tradițional, DRM-ul a fost folosit de unii producători pentru a-și impune politicile indiferent de voința utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
aplicații
play store
android