Google, amendată în Italia cu 102 milioane euro pentru abuz de poziție dominantă

Google, amendată în Italia cu 102 milioane euro pentru abuz de poziție dominantă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 mai 2021

Autoritățile italiene în domeniul concurenței au amendat Google cu 102 milioane de euro pentru abuz de poziție dominantă, sancțiunea vizând sistemul de operare Android și magazinul Google Play.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Prin intermediul sistemului de operare Android și magazinului Google Play, Google deține o poziție dominantă care îi permite să controleze gradul de acces al dezvoltatorilor la utilizatorii finali", argumentează autoritatea de resort, potrivit Reuters.

Profitul net trimestrial al Oil Terminal crește cu peste 50% CITEȘTE ȘI Profitul net trimestrial al Oil Terminal crește cu peste 50%

Potrivit acesteia, Google nu a permis funcționarea JuicePass, dezvoltată italienii de la Enel X, pe sistemul Android Auto, care permite utilizarea unor aplicații în trafic.

JuicePass oferă serivicii destinate reîncărcării mașinilor electrice, precum identificarea stațiilor de reîncărcare și rezervarea unui conector. Totodată, utilizatorii pot monitoriza în timp real o sesiune de reîncărcare și consulta istoricul propriului consum.

Prin blocarea aplicației, Google a favorizat propria aplicație, Maps, care permite identificarea stațiilor de reîncărcare pe hartă.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
google
enel x
enel
amenda google
google italia
enel x
juicepass
android auto