Google anunță când va începe să producă smartphone-uri în India

Google anunță când va începe să producă smartphone-uri în India
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2023

Alphabet Inc., firma mamă a Google, va începe să producă smartphone-uri în India, primul model urmând să fie Pixel 8, a declarat joi un director din cadrul grupului american, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dispozitivele ar urma să iasă de pe liniile de producție în 2024, a precizat Rick Osterloh, vicepreședinte pentru dispozitive și servicii la Google, scrie Agerpres.

Nokia desființează mii de locuri de muncă CITEȘTE ȘI Nokia desființează mii de locuri de muncă

„India este o piață prioritară pentru smartphone-urile Pixel și suntem deciși să aducem cele mai bune echipamente hardware și capacități software ale noastre către oamenii din întreaga țară”, a spus Osterloh la evenimentul anual pe tehnologie organizat de Google în India. Osterloh a precizat că Google va încheia parteneriate cu furnizorii locali și globali pentru primele sale smartphone-uri produse în India.

Decizia companiei care este responsabilă de Android, cel mai utilizat sistem de operare pentru dispozitive mobile, înseamnă un nou succes pentru campania Guvernului de la New Delhi de a încuraja marii producători internaționali de dispozitive să vină asambleze în India.

Inițiativa premierului Narendra Modi „Make in India” a atras investiții mai mari din partea grupului american Apple Inc., care a început să își mute producția de telefoane iPhone din China în India. De asemenea, producătorul american de cipuri de memorie Micron Technology a anunțat recent că are de gând să construiască prima sa uzină de semiconductori din India.

Pe lângă producătorii americani de dispozitive, grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. produce și el telefoane Galaxy în India iar producătorii chinezi de dispozitive care utilizează sistemul Android au încheiat și ei parteneriate cu producătorii locali.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone