Google anunță trei Chromebook-uri pentru cloud gaming

Google anunță trei Chromebook-uri pentru cloud gaming
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 oct 2022

Asus, Acer și Lenovo au dezvoltat Chromebook-uri pe care Google le promovează acum ca fiind bune pentru jocuri distribuite prin streaming. Asta după ce Google tocmai a anunțat că renunță la propriul serviciu de streaming pentru jocuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Google va închide Stadia pentru că utilizatorii nu au avut suficientă încredere în serviciul său de streaming, însă, asta nu împiedică gigantul american să treacă peste ironie și să promoveze o serie de noi laptopuri cu Chrome OS ca produse de cloud gaming.

Trei astfel de produse vor fi lansate în curând.

Piața PC-urilor continuă să scadă CITEȘTE ȘI Piața PC-urilor continuă să scadă

Primul este Acer Chromebook 516 GE, un laptop cu ecran IPS de 16 inch și 120Hz rată de împrospătare, procesor Intel din a douăsprezecea generație, 8GB RAM și 256GB stocare, ce va costa de la 650 de dolari.

Asus va veni cu Chromebook Vibe CX55 Flip, laptop de 15,6 inch 1080p, cu o rată de împrospătare de 144Hz, al cărui ecran poate rotit pentru a fi folosit ca o tabletă. Acesta va costa de la 400 de dolari.

În fine, Lenovo face prezența cu IdeaPad Gaming Chromebook, dotat cu un ecran de 16 inch și 120Hz, care va costa de la 600 de dolari.

Google crede că anumite optimizări la nivelul sistemului de operare plus ecranele cu rată mare împrospătare, plăcile de rețea WiFi 6/6E și un sistem de anti-ghosting la nivelul tastaturilor este suficient pentru a împinge în față o nouă categorie de Chromebook-uri.

Chiar dacă mutarea Google va da roade, aceste laptopuri nu vor ajuta Google să-și construiască un ecosistem propriu, cum încearcă de multă vreme, pentru că tocmai a renunțat la Stadia, care trebuie să fie un pilon important al acestuia.

În schimb, compania promovează laptopuri care să fie folosite cu serviciile de streaming cu care rivaliza până nu demult, precum cele dezvoltate de Microsoft, Amazon și Nvidia.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chromebook
cloud
gaming