Microsoft extinde suportul pentru passkeys

Microsoft extinde suportul pentru passkeys
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mai 2024

Utilizatorii se pot acum loga într-un cont Microsoft fără parolă, indiferent că fac acest lucru de pe Windows, Android sau iOS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

După ce, anul trecut, a lansat suportul pentru tehnologia passkey pe Windows 11, Microsoft extinde acum folosirea acesteia pe Android și iOS.

Asta înseamnă că utilizatorii se pot loga acum de pe toate platformele software majore într-un cont Microsoft folosind noua tehnologie în loc să completeze vechea parolă.

Microsoft strică, din nou, conexiunile VPN din Windows CITEȘTE ȘI Microsoft strică, din nou, conexiunile VPN din Windows

Utilizatorii pot înlocui parola cu autentificarea biometrică, fie că este vorba de identificarea facială ori scanarea amprentei. Alternativ, poate fi folosit un cod PIN sau o cheie de securitate.

Orice metodă se va folosi, tehnica din spatele autentificării rămâne aceeași: identitatea se verifică folosind două chei de criptare, una locală și una pe server, care sunt comparate în momentul logării.

Această tehnică este mai sigură, întrucât atacatorul ar trebui să aibă acces fizic la dispozitiv pentru a accesa contul, și, pe de altă parte, simplifică autentificarea pentru utilizator, care nu mai trebuie să memoreze și să scrie o parolă.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
passkeys
windows
android
ios