Google Assistant a fost integrat în Google Maps

Google Assistant a fost integrat în Google Maps
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 ian 2019

Utilizatorii Google Maps vor putea folosi funcțiile de navigare și nu numai exclusiv pe baza comenzilor vocale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a anunțat la CES 2019 că a finalizat integrarea asistentului său digital în Google Maps și că utilizatorii vor începe să primească actualizarea care face posibilă navigarea pe baza unei game largi de comenzi vocale.

Anunțată încă de la ediția de anul trecut a Google I/O, noua funcționalitate va oferi suficiente comenzi vocale (care se extind și în afara aplicației Maps) pentru ca utilizatorul să nu fie nevoit să se atingă de telefon când se află la volan.

Noua funcționalitate este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, însă utilizatorii de Android vor avea la dispoziție un set mai bogat de comenzi vocale.

Apple ar fi redus producția de iPhone-uri cu 10% CITEȘTE ȘI Apple ar fi redus producția de iPhone-uri cu 10%

Ambele versiuni de Google Maps vor permite utilizatorului să configureze navigarea prin setarea destinației, căutarea punctelor de interes de-a lungul traseului, adăugarea unor puncte intermediare sau trimiterea timpului estimat de sosire prietenilor.

De asemenea, tot datorită integrării Google Assistant în Google Maps, va fi posibilă răspunderea la mesaje sau controlarea redării audio prin intermediul unor aplicații precum Google Music sau Spotify.

În plus, pe Android va fi posibilă trimiterea mesajelor prin intermediul unor aplicații terțe, printre care Telegram, WhatsApp, Facebook Messenger, Hangouts, Viber sau altele.

Google Assistant este disponibil în prezent în 80 de țări și funcționează în 30 de limbi, iar Google a anunțat că se așteaptă ca până la sfârșitul lunii ianuarie numărul dispozitivelor care îl folosesc să treacă de un miliard.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
assistant
maps
navigare
gps