Vietnamul acuză Facebook că a încălcat o lege controversată privind securitatea cibernetică

Vietnamul acuză Facebook că a încălcat o lege controversată privind securitatea cibernetică
scris 9 ian 2019

Facebook a încălcat noua lege privind securitatea cibernetică a Vietnamului permițându-le utilizatorilor să posteze comentarii antiguvernamentale pe platformă, relatează miercuri presa de stat, la câteva zile după ce legislația controversată a intrat în vigoare în țara comunistă, relatează Reuters.

În pofida reformelor economice și a deschiderii tot mai mari către schimbarea socială, Partidul comunist vietnamez menține cenzura presei și nu tolerează exprimarea nemulțumirilor, scrie Agerpres.

"Facebook nu ar fi răspuns unei solicitări de a înlătura paginile care provocau activități împotriva statului", a relatat agenția de știri oficială vietnameză VNA, citând Ministerul Informației și al Comunicării.

Mark Zuckerberg și-a anunțat rezoluțiile pentru noul an: va organiza dezbateri publice privind viitorul tehnologiei CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg și-a anunțat rezoluțiile pentru noul an: va organiza dezbateri publice privind viitorul tehnologiei

"Avem un proces clar pentru guverne pentru raportarea conținutului ilegal și analizăm toate aceste cereri în raport cu condițiile de utilizare și legea locală", a precizat o purtătoare de cuvânt a Facebook într-un comunicat. Ea nu a furnizat detalii suplimentare.

Ministerul a mai informat și că Facebook a mai permis și unor conturi personale să posteze conținut "calomnios", să exprime un sentiment antiguvernamental și să defăimeze indivizi și organizații, a adăugat agenția.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
vietnam