Apple ar fi redus producția de iPhone-uri cu 10%

Apple ar fi redus producția de iPhone-uri cu 10%
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 ian 2019

Pentru a se adapta noilor condiții ale pieței din China, Apple ar fi comandat furnizorilor de componente să reducă producția cu 10 procente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform surselor anonime citate de publicația japoneză de business Nikkei, Apple a comandat furnizorilor de componente pentru iPhone să reducă producția pentru perioada ianuarie - martie 2019.

Toate modelele de iPhone, nu doar cele lansate în toamna anului trecut, sunt vizate de o reducere a producției cu aproximativ 10 procente.

Conform surselor citate, reducerea producției este diferită de la furnizor la furnizor, în funcție de componentele produse. Însă, în medie, reducerea reprezintă în jurul a 10%.

Tim Cook: Apple va lansa servicii noi în 2019 CITEȘTE ȘI Tim Cook: Apple va lansa servicii noi în 2019

Comanda de reducere a producției ar fi fost trimisă de Apple chiar înainte de anunțarea noilor estimări privind vânzările de iPhone.

În locul producerii a 43 de milioane de unități pentru primul trimestru al acestui an, conform noii reduceri de producție ar urma să fie dezvoltate 40 de milioane de iPhone-uri.

Apple a anunțat în urmă cu o săptămână că se așteaptă ca veniturile generate de iPhone în ultimul trimestru al anului trecut să fie cu 5 miliarde de dolari mai mici decât cele 89 de miliarde estimate anterior.

De vină ar fi noile condiții ale pieței din China, unde vânzările au scăzut parțial din cauza războiului comercial dintre Statele Unite și China.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
china